7 soovitust booli valmistamiseks

7 nippi booli valmistamiseks

Bool on värskendav segujook, mille valmistamisel peaks silmas pidama paari reeglit. Artiklist leiad Anora Brand Ambassador´i Mikael Karttuneni soovitused parima booli valmistamiseks.

1.    Kasuta järeleproovitud retsepti 

Valmista bool baarmeni poolt väljatöötatud retsepti järgi, mida oled juba eelnevalt testinud. Nii saad täpse koguse, õige maitse ning alkoholisisaldusega joogi. 

Vaata booli retsepte siit!

2.    Vali sobiv kauss või kann ja klaasid

Lihtsaim viis on valmistada bool laia suuga klaaskaussi, millest külalised saavad ise jooki endale valada. Joogiklaasina võib kasutada näiteks väikeseid moosipurke ning kõrsi. Lisaks sobivad ka mahukamad veiniklaasid. 

3.    Pea kinni retseptist

Booli kogust saad alati vähendada või poole võrra suurendaa, oleneb soovitud kogusest. Valmistamisel võiks arvestada u 150-200 ml booli ühe inimese kohta ning  2-3 serveeringut ürituse jooksul.  

NB! Hoia kõik koostisosad külmikus või külmemas kohas, nii hoiad joogi sobival serveerimise temperatuuril.

Kuidas valmistada booli

4.    Tee jää varakult valmis

Ideaalis võiks lisada boolile ühe suure jäätüki – nii sulab see aeglasemalt ning hoiab joogi temperatuuri jahedana pikemalt. Lisaks võid kasutada ka jäätunud marju. Jää valmistamisel võid lisada selle sisse näiteks söödavaid lilleõisi. Ka mahla, mida boolis kasutatakse, võib eelnevalt külmutada otse pakendis, nii väldid booli muutumist vesiseks jää sulades. Kui mahl on pakendis jäätunud, on selle ümbrist kerge maha koorida. Pakendis mahla jäätumiseks tuleks arvestada umbes ühe päevaga.  Ideaalne alkoholi protsent boolis on 5-6%. Bool ei tohiks sisaldada liiga palju alkoholi.

5.    Valmista bool vahetult enne serveerimist

Kui sul on võimalik hoida booli kauss jahedas kohas, võid sinna eelnevalt panna kõik mitte-karboniseeritud koostisosad. Jää ning karboniseeritud koostisosad lisa vahetult enne serveerimist. 

6.    Kaunista stiilselt

Joogi kaunistamisel ära unusta, et bool on jook, mitte puuviljasalat. Garneeringu lisamisel ära kasuta liigselt puuvilju. Väldi vilju, mille värv muutub või mis lagunevad kergesti. 

7.    Serveerimisel teavita külalisi, mida jook sisaldab

Ära unusta koosviibimistel pakkuda ka alkoholivaba booli. Kindlasti tuleks hoolt kanda, et alkoholiga ja alkoholivaba bool eristuksid üksteisest nii lõhna, maitse kui ka värvuse poolest. Lisaks uuri eelnevalt, kas külalistel on allergiaid teatud koostisainete osas.

Toggle Nav