Ahjuvasikas torbikseentega

Kui sülle kukub ilus lihatükk ja suur karbitäis torbikseeni, pole toitu armastavat inimest ahjuroa valmistamiseks veenma vaja hakata, olgu tegu kasvõi südasuvega

Koostisosad

  • u 1200 g vasikaabaliha või muu hautamiseks sobiv, soovitavalt kondiga kobedam tükk

  • 1 sibul

  • 1 küüslauguküüs

  • 2 dl kuiva valget veini

  • 2 dl 35% koort

  • 180 g musti torbikseeni

  • 2 killukest võid

  • peotäis tüümianioksi

  • meresoola, musta pipart

Valmistamine

    1. Võta lihatükk külmikust välja vähemalt pool tundi enne küpsetama asumist ja maitsesta kergelt soola-pipraga.

    2. Kuumuta pannil või ja pruunista liha mõlemalt poolt ning külgedelt.

    3. Tõsta liha haudepotti ja kuumuta pannil kergelt läbi ka hakitud sibul-küüslauk, vala need liha juurde potti ning nüüd kuumuta suure mulinaga ka veini u 3-4 minutit. Vala lihale, viska potti mõned tüümianioksad, kata kaanega ja küpseta 170 kraadi juures u 1,5 tundi või kuni liha on pehmenenud.

    4. Pool tundi enne küpsemisaja lõppu kuumuta pannil teine killuke võid ja prae torbikseened u 5 minuti jooksul kergelt läbi ja maitsesta soola-pipraga.

    5. Lisa lihale koor ja seened ning lase veel nii 20 minutit podiseda. Kontrolli maitset ja vajadusel lisa veel soola-pipart.

    6. Serveerimisel lisa lihale värskeid tüümianilehti ja paku kõrvale ikka värsket kartulit ka.


  1. Goru
    Goru
    "Aasta Vein 2021" hõbemedaliga pärjatud punane vein on maitselt täidlane ja vürtsikas.
    7,99 €
Toggle Nav