Ahjuvasikas torbikseentega
Koostisosad
u 1200 g vasikaabaliha või muu hautamiseks sobiv, soovitavalt kondiga kobedam tükk
1 sibul
1 küüslauguküüs
2 dl kuiva valget veini
2 dl 35% koort
180 g musti torbikseeni
2 killukest võid
peotäis tüümianioksi
meresoola, musta pipart
Valmistamine
Võta lihatükk külmikust välja vähemalt pool tundi enne küpsetama asumist ja maitsesta kergelt soola-pipraga.
Kuumuta pannil või ja pruunista liha mõlemalt poolt ning külgedelt.
Tõsta liha haudepotti ja kuumuta pannil kergelt läbi ka hakitud sibul-küüslauk, vala need liha juurde potti ning nüüd kuumuta suure mulinaga ka veini u 3-4 minutit. Vala lihale, viska potti mõned tüümianioksad, kata kaanega ja küpseta 170 kraadi juures u 1,5 tundi või kuni liha on pehmenenud.
Pool tundi enne küpsemisaja lõppu kuumuta pannil teine killuke võid ja prae torbikseened u 5 minuti jooksul kergelt läbi ja maitsesta soola-pipraga.
Lisa lihale koor ja seened ning lase veel nii 20 minutit podiseda. Kontrolli maitset ja vajadusel lisa veel soola-pipart.
Serveerimisel lisa lihale värskeid tüümianilehti ja paku kõrvale ikka värsket kartulit ka.
Retsept: Britt Paju
Britt Paju peab toidublogi noad-kahvlid ja on mitmete retseptiraamatute autor ja kaasautor.