Aperol

Aperol on täiuslik aperitiiv Itaaliast.

See oranž, unikaalne, mõrkjasmagus jook on valmistatud salajase retsepti järgi, mis on püsinud muutumatuna alates joogi loomisest Itaalias aastal 1919 Barbieri vendade poolt. Aperol baseerub suurepärasel kombinatsioonil ürtidest ja vürtsidest, mille hoolikalt valitud maitsed on omavahel täiuslikult tasakaalustatud. Ereoranž värv tuleb mõrudest ja magusatest apelsinidest. Alates joogi loomisest on Aperoli populaarsus pidevalt kasvanud. Aroomilt on Aperol hõrk ja mõrkjas, tsitruseline. Ahvatlev ürtide kompleks ja veidi tunda ka vaniljet. Maitselt unikaalne, ümar, mõrkjasmagus ja tsitruseline. Ereoranž värv tuleb mõrudest ja magusatest apelsinidest.

Tänu madalale alkoholisisaldusele ja hõrgule maitsele saab Aperoli kasutada väga paljude kokteilide koostisosana. Kõige populaarsem neist on Aperol Spritz!

Aperol Spritz vahuveinikokteil

Aperol Spritz vahuveinikokteil

Aperol Spritz, algselt lihtsalt Spritz, kokteil pärineb 19. sajandist, Itaaliast Veneto piirkonnast. Tol ajal valitses piirkonda Habsburgid, kes kohalikes baarides tihti veini jõid. Veneto piirkonna veinide alkoholisisaldus oli suurem kui see, millega Habsburgid senini harjunud olid ning nende soovil hakati veine lahjendama, pihustades sinna vett juurde. Pihustama on saksa keeles spritzen ning sealt pärineb osaliselt ka kokteili nimetus.

Ajapikku on vein koostisosana asendunud aperitiivide ja likööridega, neist tuntuim on Aperol ja sellest tulenevalt on kokteili nimeks saanud Aperol Spritz. Tänaseks on Aperol Spritz´st saanud maailma üks populaarsemaid kokteile!

Vaata, kuidas valmistada täiuslik Aperol Spritz!

Toggle Nav