Blossa 17, aastakäiguglögi, hõõgvein, glögi, glögg, rootsi
Blossa 17, aastakäiguglögi, hõõgvein, glögi, glögg, rootsi

Blossa 17

Inspiratsioon Blossa aastakäiguglögi valmimisel saab igal aastal alguse erinevast geograafilisest asukohast. Tänavune glögi on üsna eksootiline!

2017. aastal on selleks koordinaadid 28°39'24.2''N 77°13'18.5''E, kus asub Aasia suurim vürtsiturg Khari Baoli Old Delhis, mille kitsastel tänavatel liiguvad koos rikšadega käsikärud, mopeedid ja elav rahvasumm. Vanalinna keskel asuval Khari Baoli turul on vürtsidega kaubeldud juba enam kui nelja sajandi jooksul.

Indiast on pärit ka mitmed teised vürtsid, mis on juba traditsiooniliselt Blossa maitseainete nimistus nagu kardemon, ingver ja nelk, kuid Blossa 17 teeb eriliseks eksootiline mango, millele lisavad kuumust tšilli ja vürtsköömned.

Blossa 17 pudelidisain on inspireeritud India tänavakunstis esinevatest käsitsi maalitud mustritest, kirjadest ja sümbolitest.

Blossa 17 glögg

Aastakäiguglögi kirjeldus

Åsa Orsvärn, Blossa veinimeister, kirjeldab Blossa 17 aroomi ja maitset: „Mangost tuleneb glögi üldine troopiline iseloom, mis loob nii kontrasti kui ka imelise kombinatsiooni glögi traditsionaalsete maitsete nelgi ja kardemoniga. Algmaitse on troopiline, seejärel on tajuda vürtsköömneid ja järelmaitses domineerib tšilli vürtsikus."

Serveerimissoovitus
Serveerimissoovitus
Blossa glögi võib pakkuda kuumalt (70 °C) rosinate ja mandlitega, kuid see on meeldiv ka toatemperatuuril serveerituna. Soovitame glögi traditsiooniliste jõulumaiustuste ja kokteilisuupistete kõrvale.
Aastakäigu Blossad

Blossa aastakäiguglögid

Alates 2003. aastast on Blossa igal talvel välja andnud limiteeritud koguses uue maitse ja kujundusega glögi. Kuni 2010. aastani oli aastakäiguglögi inspireeritud Põhjamaade talve sellistest maitsetest nagu pohl, safran ja talveõun. Igal aastal on pudelile antud ainulaadne disain ja see on paljude jaoks kogumisobjektiks.

Alates 2011. aastast on Blossa saanud inspiratsiooni erinevatest maadest. Klassikalised glögivürtsid on segatud uute ja põnevate maitsetega maailma kõikidest nurkadest. Varasematel aastatel on Blossa külastanud muu hulgas ka Lõuna-Ameerikat, Jaapanit, Prantsusmaad ja Inglismaad.

Aastakäiguglögide nimistu

2003 - pomerants
2004 - talveõun
2005 - murakas ja armanjakk
2006 - pohl ja kadakamari
2007 - astelpaju ja kaneel
2008 - mustikas
2009 - klementiin
2010 - safran
2011 - arabica kohv
2012 - yuzu ja ingver (Jaapan)
2013 - vaarikas ja kibuvits (Dalarna, Kesk-Rootsi)
2014 - lavendel (Provence, Prantsusmaa)
2015 - Earl Grey tee (Briti saared)
2016 - kukemari (Põhja-Rootsi)
2017 - tšilli, vürtsköömned ja mango (India)

Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH