Bouillabaisse

Koostisosad

  • 2 kg kala, nt koha, ahvenat ja karpe

  • 200 g hakitud sibulat

  • 200 g purustatud tomatit

  • 4 küüslauguküünt

  • 1 hakitud fenkol

  • 3 spl hakitud peterselli

  • tüümiani

  • loorberileht

  • apelsinikoor

  • 1 dl oliiviõli

  • soola

  • pipart

  • safranit

  • vett nii palju, et kalad oleks kaetud, osa vett võib asendada valge veiniga

Valmistamine

    1. Lõigake kalad suuremateks tükkideks.

    2. Pange tükeldatud köögiviljad ja küüslauk suurema poti põhja ja lisage ka oliiviõli. Hautage 2 minutit.

    3. Laduge peale koorikloomad ja tugeva lihaga kalad ning nii palju vett, et kalad oleksid kaetud.

    4. Maitsestage soola, pipra ja safraniga.

    5. Keetke 20 minutit ja lisage supile lõpuks petersell.


Toggle Nav