Jean Bouchard

Jean Bouchard veinimaja on tuntud kui parimate Bourgogne veinide tootja.

Jean Bouchard brändi juured ulatuvad aastasse 1926, kui Albert Bichot alustas nendega koostööd. 1955. aastal suure majanduskasvu ajal ostis Bichot´e perekond Jean Bouchard veinimaja ära. Mõne aja pärast sai Jean Bouchardist endast Albert Bichot veinimaja peadirektor. 

Jean Bouchard

Jean Bouchardi  5 veinimaja

Jean Bouchardi edu aluseks on 5 Bourgogne veinimaja ja maad, mida nad omavad: Chablis (65 ha), Pommard (17 ha), Mercurey (4,5 ha) ja 2 maja Nuits-Saint-Georges (16 ha). Veinid valmistatakse veinimeistrite (Alain, Christophe ja Grégoire) poolt veinimajades kohapeal. Veinides tulevad esile parimad Bourgogne veinidele omased iseloomujooned. Veinivalmistamise aluseks on pikad traditsioonid ja kogemused. Igas piirkonnas on oma veinimaja, viinamarjakasvandus ning veini valmistamise meeskond.  Jean Bouchardi eesmärgiks on pakkuda parimat veini, mida Bourgogne piirkonnal on pakkuda. Bourgogne´s toodetakse kokku 61% valget veini, 31% punast veini ja 8% vahuveini. 

Jean Bouchard veinikelder

Veini valmistamiseks soodne kliima ja pinnas

Juba mitmendat aastat viljeleb Jean Bouchard veinimaja jätkusuutlikku viinamarjakasvatust. Viinamarjad valitakse hoolikalt ning erilist tähelepanu pööratakse pinnasele. 

Bourgogne kliima ning sobiv pinnas annavad meie veinidele just selle unikaalse iseloomu ning eripära. Madalam saagikus toob veinis esile kontsentreeritud ja mineraalse olemuse,“ räägib Alain Serveau, peaveinimeister.

Bourgogne veinipiirkond

Bourgogne – ainulaadne veinipiirkond maailmas

Bourgogne asetseb Auxerre ja Lyon-i vahelisele alal Ida-Prantsusmaal. Bourgogne geograafiline asukoht, kliimatingimused, eriline pinnas ja aluspinnas on parimate veinide tootmise aluseks. Tänu soodsale kliimale ja erilisele pinnasele on selle piirkonna veinide valik lai ning igaühel neist on oma iseloom.  Bourgogne on koduks ja sünnikohaks maailma kõige kuulsamale valgele viinamarjasordile – Chardonnay ja ühele unikaalseimale ja keerulisemale punasele sordile – Pinot Noir.  Piirkonnad: Côte d'Auxerre (Chablis), Côte de Nuits, Côte de Beaune, Côte Chalonnaise, Mâconnais ja Beaujolais. Bourgognes toodetakse kokku 60 % valget veini, 33,3% punast veini ja 6,7% vahuveini.  Selle sajandi alguses tegutses Bourgogne piirkonnas kokku 3200 veinimaja, 100 aastat varem oli veinimaju kõigest 50. Viinamarju kasvatatakse 28,715 hektari suurusel maa-alal, millest istanduste ala on kõigest 40 km pikk ja kuni 2 km lai.  

Kokku on piirkonnas üle 100 kvaliteetveinide sisekasvuala, mis jagunevad nelja kategooriasse: Bourgogne AOC, Village AOC, Premier Cru ja Grand Cru. Grand Cru veinid on parimal pinnasel, tavaliselt kõrgemal mäenõlval, kus on eriline pinnas ja hea avatus päikesele. Côte de Nuits on kuulsaim Grand Cru punaste veinide aedade piirkond, kuna seal toodetakse 24 Grand Cru veini 25st. 

Côte de Beaune piirkonnas on aga seevastu peaaegu kõik valge veini Grand Cru aiad. Premier Cru aedade pinnas on väga hea, kuid need aiad ei pruugi olla päikesele nii avatud ja tavaliselt asetsevad need ka madalamal nõlval kui Grand Cru aiad. Village veinid on oru alumises osas külade läheduses (sealt ka nimi) ning Bourgogne üldapellatsiooni viinamarjad on pärit laiemalt alalt oru põhjast. 

Toggle Nav