Brokoliriis kanafilee, seente ja avokaadoga

Seda toitu on lihtne mugandada ka taimseks - jäta lihtsalt kana ära. Veganid saavad tahiinikastmest veel lisaksvälja jätta jogurti ning vedeldada seesamipastat ainult vee ja sortsu sidrunimahlaga.

Koostisosad

  • 500 g brokolit (1 keskmine brokolipea)

  • 2 küüslauguküünt

  • 2 kanafileed

  • 100 g pruune šampinjone

  • sorts sidrunimahla

  • 1 avokaado

  • potitäis basiilikulehti

  • potitäis rediseidusid

  • killuke võid

  • oliiviõli

  • soola, pipart

Tahhiini-jogurtikaste

Koostisosad

  • 1 sl tahhiinit

  • 4 sl Kreeka jogurtit

  • sorts sidrunimahla

  • soola, pipart

Valmistamine

    1. Maitsesta kanafileed soola-pipraga ja kuumuta ahi 250 kraadini. Sega kastme koostisainetest valmis kaste.

    2. Tükelda brokoli kergelt ja töötle köögikombaini lõiketera abil peeneks riisilaadseks puruks. Parem on seda teha paaris-kolmes jaos. Laota "riis" küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja sega sekka hakitud või pressitud küüslauk, paar supilusikatäit õli ja sool-pipar. Küpseta u 10 minutit ja sega vahepeal.

    3. Samal ajal aja pliidil pann kuumaks, lisa killuke võid ja sorts õli ning kanafileed. Kata pann kaanega, alanda pisut kuumust ja küpseta kana 5 minutit. Keera fileed ringi ja küpseta kaanega kaetult veel 5 minutit. Tõsta fileed pannilt, kata fooliumiga ja lase lihal pisut puhata.

    4. Samal ajal kui kana puhkab, prae pannil viilutatud seened nii minuti jooksul kergelt läbi. Lisa sorts sidrunimahla ja maitsesta kergelt soola-pipraga.

    5. Eemalda avokaadolt koor ja kivi ning lõika viljaliha sektoriteks.

    6. Jaga brokoli taldrikutesse, tõsta peale viilutatud kanafileed, seened ja avokaadosektorid. Puista peale basiilikulehti ja rediseidandeid ning serveeri koos tahhiinikastmega.


  1. Tarapaca Chardonnay
    Tarapaca Chardonnay
    Veini värskes maitses on tunda rikkalikult troopilisi puuvilju. Sobib suurepäraselt kalaroogade ja delikatessidega.
    6,99 €
Toggle Nav