Bruschetta mozzarella, tomati ja pestoga
Koostisosad
8 viilu krõbedaks röstitud saia
150 g mozzarella juustu (võimalusel kasuta kreemjat pühvlimozzarellat)
Kirsstomateid või tomativiile
Oliiviõli
Värskelt jahvatatud musta pipart
Suur punt värsket basiilikut
1-2 küüslauguküünt
50 g parmesani juustu, riivituna
30 g piiniaseemneid või päevalilleseemneid
1-1,5 dl oliiviõli
Sool
Valmistamine
Valmista esmalt basiilikupesto. Selleks tõsta kõik pesto koostisained purustajasse või blenderisse ja töötle ühtlaseks. Maitsesta soolaga ja paksust reguleeri õli lisamisega.
Pehmema ja kreemisema mozzarella võid töödelda taldrikul kahvliseljaga kreemiseks, aga võid mozzarella ka viilutada.
Tõsta igale krõbesaiale mozzarellat, sinna peale säti tomat, nirista peale veidi pestot.
Viimistle värskelt jahvatatud musta pipraga ja võid täiendavalt peale niristada oliiviõli.
Serveeringust piisab 4-le inimesele.
PS! Kevadisel ajal võid kasutada ka karulaugupestot, mis on kevadiselt vägev ja maitseküllane.
Suupiste kõrvale sobib suurepäraselt kerge ja värskendav Vintonic kokteilijook. Vintonic on mõeldud Gin&Tonic kokteili sõpradele, kes otsivad midagi erilist ja ainulaadset.
Retsepti autor: Tuuli Mathisen
Tuuli on toiduentusiast, toidublogija ja rohkem kui kümne kokaraamatu autor. Tuuli armastab puhtaid maitseid ja päris toitu ning loodab oma retseptidega inspireerida ja innustada kõiki, kes head ja maitsvat toitu hindavad.