Bruschetta mozzarella, tomati ja pestoga

Suupiste, mis oma maitsetega imiteerib klassikaks saanud Kapri salatit ehk siis juust, tomat ja pesto. Pesto võid ise valmistada või kasutada valmiskujul ostetud pestot.

Koostisosad

  • 8 viilu krõbedaks röstitud saia

  • 150 g mozzarella juustu (võimalusel kasuta kreemjat pühvlimozzarellat)

  • Kirsstomateid või tomativiile

  • Oliiviõli

  • Värskelt jahvatatud musta pipart

  • Suur punt värsket basiilikut

  • 1-2 küüslauguküünt

  • 50 g parmesani juustu, riivituna

  • 30 g piiniaseemneid või päevalilleseemneid

  • 1-1,5 dl oliiviõli

  • Sool

Valmistamine

    1. Valmista esmalt basiilikupesto. Selleks tõsta kõik pesto koostisained purustajasse või blenderisse ja töötle ühtlaseks. Maitsesta soolaga ja paksust reguleeri õli lisamisega.

    2. Pehmema ja kreemisema mozzarella võid töödelda taldrikul kahvliseljaga kreemiseks, aga võid mozzarella ka viilutada.

    3. Tõsta igale krõbesaiale mozzarellat, sinna peale säti tomat, nirista peale veidi pestot.

    4. Viimistle värskelt jahvatatud musta pipraga ja võid täiendavalt peale niristada oliiviõli.

    Serveeringust piisab 4-le inimesele.

    PS! Kevadisel ajal võid kasutada ka karulaugupestot, mis on kevadiselt vägev ja maitseküllane.

    Suupiste kõrvale sobib suurepäraselt kerge ja värskendav Vintonic kokteilijook. Vintonic on mõeldud Gin&Tonic kokteili sõpradele, kes otsivad midagi erilist ja ainulaadset.


Toggle Nav