Caesari salat kanaga

Caesari salatit võib valmistada nii kana, krevettide, kala või miks mitte ka lihaga ning Itaalia Veneto piirkonna Masi valged veinid on suurepärased kaaslased sellele kergele salatile

Koostisosad

  • 2-3 väikest pead rooma salatit (või 1 suur)

  • 1-2 kanafileed

  • 4 viilu ciabattat

  • u 50 g parmesani juustu

  • 1 dl külmpressitud oliiviõli

  • julge sorts sidrunimahla

  • 2 küüslauguküünt

  • 5 anšoovisefileed

  • 1/4 tl Dijoni sinepit

  • soola, pipart, killuke võid

Valmistamine

    1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Rebi saiaviilud küpsetuspaberiga kaetud ahjupannil suupärasteks tükkideks ja sega läbi väikse sortsu oliiviõliga. Küpseta 8-10 minutit, kuni need on krõbedad ja jumekad.

    2. Maitsesta kanafilee soola-pipraga. Kuumuta pannil või ja sorts õli, kui või hakkab vahutama, lisa kanafilee, välimine külg allpool. Kata pann kaanega ja alanda kuumus suhteliselt madalaks. Küpseta 5 minutit, seejärel vaheta poolt ja küpseta kaane all veel 5 minutit. Lase valmis kanal kindlasti ka paar minutit "tõmmata".

    3. Sega kergelt tükeldatud anšoovisefileed ja küüslauguküüned munakollaste, sinepi ja sidrunimahlaga. Peenesta saumikseriga ja nirista vähehaaval peene joana juurde õli, kuni saad majoneesitaolise massi. Kui toorest muna pelgad, võid kasutada õli ja muna asemel ka majoneesi - sega see lihtsalt anšoovise-küüslaugumassiga. Lisa paar sl riivitud Parmesani.

    4. Pese salat ja lõika ära tagumine osa. Väikeste salatipeade puhul võid eraldada lihtsalt lehed, suure puhul rebi need aga mugavama söömise nimel tükkideks. Sega salatikastmega ja aseta taldrikule.

    5. Viiluta kana ja lisa salatile. Puista peale krõbedad krutoonid ja köögiviljakoorijaga tõmmatud parmesanilaastud.


Toggle Nav