Vein on kergelt õline ja kuiv. Järelmaitse on peene happesusega ja värske stiiliga.
Xarello marjad korjatakse käsitsi El Masot, La Llebre ja La Costa põldudelt kruusaselt pinnaselt. Käärimine 18C juures ja tehakse ka malolaktiline fermentatsioon. Jääksuhkur on kõigest 0,7g/l ja happesus 5,8g/l.
Sobib mereandidega, valge kalaga. Serveerimistemperatuur 10°C.
Aroomis rohelised ürdid, aniis ja tsitrused.
Raventós I Blanc on vanim ühe pere omanduses olnud veinimaja Euroopas. Nende ajalugu ulatub aastasse 1497 - 5 sajandit veinivalmistamist. Raventose perekond omab 44 põldu, mis kõik on biodünaamilised ja mille pinnas on 16 miljonit aastat vana. 1872. aastal alustati Cava valmistamist, kasutati ainult kohalikke marju ja piirkonna autentsust. Raventos toodab ka veine Can Sumoi brändi nime all. Tegu on unikaalsete orgaaniliste ja gastronoomiliste veinidega, mida toodetakse aastast 1645 Montmell piirkonnas 600m kõrgusel merepinnast. Tootefotol märgitud aastakäik on illustratiivne, see võib erineda müügil olevast aastakäigust. Aastakäikude kohta küsi lisainfot joogikultuur@anora.com