Maitselt on šampanja täidlane, rikkalikult mahlakas, röstine ja järelmaitse on värske ja suitsune. Chardonnay annab puuviljasuse ja elegantsi, Pinot Noir ja Pinot Meunier lisavad marjasuse ja kergelt vürtsika karakteri järelmaitsesse.
10% LR Collection 243 baasveinist kääritatakse tammevaatides. 59% baasveinist on 2018 aastakäik, 32% veinidest on vanemad aastakäigud (2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017). Toimub osaline (26%) malolaktiline fermentatsioon. 3 aastat laagerdub pärmiseentel ja 6 kuud pärast korkimist.
Ideaalne aperitiiv, austrid, mereannid, valge õrna liha kõrvale. Serveerida 6°C juures.
Aroomilt veiniliku stiiliga, koheselt on tabada küpseid puuvilju, virsikuid, pirne, sidruneid ja punast apelsini. Kergelt on tunda kriiti ja aromaatset värkust.
Reimsi linnas paiknev Louis Roederer (1776) on üks väheseid siiani pereomanduses olevaid šampanjamajasid. Louis Rodererile kuulub Champagne piirkonnas 240 hektarit, olles sellega üks suurimaid viinamarja aedade omanikke. Esimesed aiad - 100 hektarit osteti juba aastal 1850. Nende veinikeldrid on 7km pikad, raiutud pinnasesse. 25% veine kääritatakse tammest vaatides ja 75% metallist tankides. Louis Roederer hoiab eriti hoolikalt oma aedu, kasutatakse biodünaamililise põllumajanduse lähenemise põhimõtteid. Samuti on saagikus 30% madalam, kui šampanja piirkonna keskmine. Louis Roderer laagerdab oma šampanjasi 2 korda kauem, kui seda ette näeb reeglistik. Tänasel päeval on Louis Roederer esindatud rohkem kui 100-s riigis. Kogu tootmismaht on 3,5 miljonit pudelit, millest 75% eksporditakse. Tootefotol märgitud aastakäik on illustratiivne, see võib erineda müügil olevast aastakäigust. Aastakäikude kohta küsi lisainfot joogikultuur@anora.com