Crème brûlée
Põhi
Koostisosad
400 ml vahukoor
4 munakollane
60 gr suhkur
1 vaniljekaun
Not Himaalaja sool
Valmistamine
Vala vahukoor väiksesse kastrulisse.
Lõika vaniljekaun pooleks, noaga võta seemned välja ning lisa potti koos kaunaga.
Kuumuta kuni keemiseni, jäta seisma/maitsestuma.
Pane munakollased miksrikaussi ning lisa sool ja alusta vaikselt vahustamist, järk-järgult lisa suhkur ja vahusta kuni munad on helekollased.
Sega juurde vahukoor.
Lase kreem läbi sõela ning vala ramekinidesse.
Küpseta 25-35 minutit veevannis kuni kreem on veel keskelt kergelt vetruv.
Lase toatemperatuuril jahtuda ning tõsta külmkappi vähemalt 4h hanguma.
Retsepti autor: Rauno Oolberg
Rauno on tõeline kokkamis- ja küpsetamisfanatt, kes on terve elu nautinud hea söögi valmistamist ja nüüd tahab seda ka teistega jagada.