Fajita krevettidega

Mehhikopärased fajitad sobivad nii krevettide, kana kui ka Guacamole kastmega!

Fajita:

Koostisosad

  • 1 kollane paprika

  • 1 punane paprika

  • 1 portobello seen (või 100g šampinjone 1 portobello asemel)

  • 1 suur valge sibul

  • 200-250 g tooreid hiidkrevette

  • 2 värsket teravat tšillit (piri-piri, rawrit vms)

  • 4-5 küünt küüslauku

  • 1 laimi mahl (võid ka kasutada sidrunit kui laimi pole)

  • 1 Santa Maria fajita segu

  • Peotäis värsket koriandrit

  • Soola/pipart

  • Õli

Valmistamine

    1. Puhasta paprika ja lõika umbes alla 0,5-1cm laiused ribad, sama laiad ribad lõika ka seentest.

    2. Koori ja puhasta sibul ja lõika pooleks. Lõika veidi õhemad ribad risti sibulat (nö poolkuud).

    3. Kuumuta pannil õli ja alusta krevettide praadimisega kuumal pannil, umbes 30-45 sekundit, kuni krevetid on kuldpruunid, kuid mitte päris küpsed. Sellest saad kuju järgi aru!

    4. Tõsta krevetid taldrikule eraldi jahtuma ja liigu edasi sama panni ja köögiviljadega – viska seened kõige alla, paprika nende peale ja sibul viimasena. Sega ja prae kuni paprikale hakkab värvi tulema.

    5. Samal ajal haki küüslauguküüned ja terav tšilli, lisa need pannile koos Fajita maitseaineseguga (või lisa segu veidike hiljem).

    6. Kui paprikad on valmis peaaegu valmis – seest veel kergelt krõmpsud ja pealt pehmed (hoiavad kuju), siis lisa ka veel krevetid ja tsitrusemahl ning sega kõik läbi. Kuumuta kuni krevetid on soojad uuesti ning õige kujuga – C täht!

Serveerimiseks:

Koostisosad

  • 8 tk minitortillasid

  • Hapukoort

  • Guacamolet

  • Santa Maria tšillimajoneesi

  • Värsket koriandrit

  • Värsket lehtsalatit (soovi korral)

Valmistamine

    1. Enne serveerimist küpseta tortillasid mõlemalt poolt pannil keskmisel kuumusel ~1 minut. Või 200°C ahjus ülevalt-alt kuumutusega paar minutit (kuni soojad, aga mitte krõbedad). Suuremaid koguseid on kergem ahjus teha.

    2. Serveeri fajitad endale sobivate lisanditega, kui tahad midagi värsket, võid lisata näiteks lehtsalati kõige alla, tortilla peale.

    3. Seejärel tõsta fajita segu tortillale, peale garneeringuks lisa veidike guacamolet, hapukoort (aitab mahendada seda vürtsipidu Su keelel) ning veidike ka tšillimajoneesi. Kaunista värske koriandriga!

Krevetid võid retseptis asendada ka kanaga või liha üldse välja jätta. 

PS! Mehhikopärase toidu kõrvale sobib imehästi tekiilakokteil "Tequila Sunrise".


  1. Espolon Blanco Tequila
    Espolon Blanco Tequila
    Espolon premium-tekiilad on valmistatud 100% sinisest agaavist Mehhiko Jalisco piirkonnas.
    29,99 €
  2. Tekiila täidlases maitses on tunda röstitud agaavi, magusaid puuvilju ja vürtse. Valmistatud 100% sinisest agaavist Mehhiko Jalisco piirkonnas.
    Espolon Reposado Tequila
    Espolon premium-tekiilad on valmistatud 100% sinisest agaavist Mehhiko Jalisco piirkonnas.
    31,99 €
Toggle Nav