Magusate tanniinidega täidlane punane vein sobib hästi lambalihaga.
Maitseomadused
Täidlane, kuid magusate tanniinidega.
Aroom
Aroomis tajuda mustsõsar, must ploom, aroonia, tugev röst ja suitsusus.
Serveerimissoovitus
Sobib veisefileega seenekastmes, lambalihaga, suitsutatud lihadega.
Serveerimistemperatuur 16-18 °C.
Rohkem infot
Ego Bodegas omab 25 ha viinamarjaistandusi, mis on vanemad kui 50 aastat. Veinimaja loodi visiooniga näidata, kui häid veine on võimalik teha Jumilla piirkonnas viinamarjast Monastrell.
Liivane, kivine ja savine pinnas on ideaalne selle sordi kasvatamiseks. Ka 3000 tundi päikest lisab oma potentsiaali. Monastrell on Hispaania tähtsuselt teine sort peale Tempranillot. 80% ulatuses Jumilla piirkonnas kasvatatakse Monastrelli (Prantsusmaal Mourvedre tuntud nime all). Jumilla on Hispaania üks vanimaid D.O.-si (1966). Kokku üle 3000 viinamarjakasvataja.
Käsitsi korje oktoobri lõpus. Kääritamine madalal temperatuuril kuni 28 °C. Vein on 12 kuud laagerdunud uues Ameerika tammes.