Glögi
Koostisosad
1 pudel Tarapaca Cabernet Sauvignon
15 g kaneelikoori
½ apelsini koorest
½ muskaatpähklit
½ vaniljekaun
15 tk kardemoni kaunu
8 tera nelki
30 g värsket ingverit
0,5 liitrit vett
125 g suhkrut
10 tera roseepipart
10 cl Larsen VSOP konjakit
Kuivatatud puuviljade segu
Valmistamine
Pane 100g vett potti ning lisa suhkur, kuumuta kuni heleda siirupi moodustumiseni.
Kui siirup on kuldne, siis lisa ülejäänud vesi kuumana.
Seejärel lisa sisse kõik maitseained ning lase siirupist veel umbes ¼ aurustuda (umbes 5 minutit), lase segul 15 minutit tõmmata.
Kui siirup on on seisnud, siis lisa vein ja konjak ning kuumuta segu 70-75°C ning serveeri koheselt kuivatatud puuviljadega.
PS. Kui eelistad alkoholivaba versiooni võid kasutada näiteks jõhvikamahla!
Retsepti autor: Rauno Oolberg
Rauno on tõeline kokkamis- ja küpsetamisfanatt, kes on terve elu nautinud hea söögi valmistamist ja nüüd tahab seda ka teistega jagada.