Gone Green
Koostisosad
4 cl Koskenkorva Climate Action Vodka
4 cl kurgi - kuusevõrsesiirup
Isetehtud karboniseeritud piparmündivesi
Kurgi,- kuusevõrse-ja piparmünditolm
Valmistamine
Täida klaas jääga ning lisa koostisosad.
Sega, kaunista ja serveeri.
Kurgi-kuusevõrse siirup:
1 l vesi1 kurgi koore viiludPeotäis kuusevõrseid (sobivad ka kuivatatud)200 g suhkur1 tl sidrunhape
Pane kuusevõrsed potti koos veega ning lase keema tõusta. Seejärel lase jahtuda, lisa kurgiviilud ning lase seista üleöö toatemperatuuril. Kurna kuusevõrsed ja kurgiviilud välja, lisa suhkur ning sidrunhape ning sega kuni lahustumiseni. Hoia siirupit puhtas pudelis ning külmkapis.
Karboniseeritud piparmündivesi:
1 l vesiÜks kimp piparmündivarsi110 g suhkur0,5 tl sidrunhape
Lõika piparmündivarred väikesteks tükkideks ning lase toatemperatuuril üleöö vees seista. Lahusta suhkur ning sidrunhape väheses koguses vees. Kurna piparmündivarred vedelikust välja ning karboniseeri piparmündivesi. Lisa maitseveele ettevaatlikult suhkru- ja sidrunhappesiirup. Säilita külmkapis.
Kurgi,- kuusevõrse-ja piparmünditolm:
Aseta kõik tahked ülejäägid ahjuplaadile. Kuumuta 60 kraadises ahjus, kuni kõik on täielikult kuiv. Jahvata blendris peeneks pulbriks, pane õhukindlasse anumasse ning hoia kuivas, jahedas ja pimedas kohas.