Goru hispaania veinimaja
Goru hispaania veinimaja

Goru

Ego Bodegas omab 25 ha viinamarjaistandusi, mis on vanemad kui 50 aastat.

Ego Bodegas veinimaja loodi visiooniga näidata, kui häid veine on võimalik teha  Jumilla piirkonnas viinamarjast Monastrell. Liivane, kivine ja savine pinnas on ideaalne selle sordi kasvatamiseks. Ka 3000 tundi päikest lisab oma potentsiaali. Monastrell on Hispaania tähtsuselt teine sort peale Tempranillot. 80% ulatuses Jumilla piirkonnas kasvatatakse Monastrelli (Prantsusmaal Mourvedre nime all tuntud) .

Jumilla on Hispaania üks vanimaid D.O.-sid juba alates aastast 1966. Kokku on piirkonnas üle 3000 viinamarjakasvataja.  

Joogikultuuril on hea meel tutvustada selle piirkonna uut ja huvitavat veinimaja Ego Bodegas kellelt on oodata lähiajal veel palju põnevaid tooteid. 

Goru
Goru punases veinis on 3 viinamarjasorti Monastrell, Syrah ja Petit Verdot. Marjad on käsitsi korjatud ja kääritamine tehtud madalal temperatuuril <28C.
Vein on 4 kuud laagerdunud ameerika tammevaadis.

Aroomis on tunda küpsed punased sõstrad, vanilje, kaneeli, piparmündi ja musta pipra tausta.
Maitse on täidlane, vürtsikas ning mitmekülgne, tubakaste nootidega. Järelmaitse on meeldivalt pikk.

Sobib liharoogade juurde, vasikaliha, sealiha. Enne serveerimist hoida vein avatuna pool tundi.
Serveerimistemperatuur 16-18 °C.
Goru Blanco
Goru valge vein on valmistatud viinamarjasortidest Moscatel ja Chardonnay.

Aroomis on intensiivne bukett, kollaste lillede, õuna, virsiku ja eksootiliste puuviljade aroomiga. Võiks öelda, et aroomilt lausa magus.
Keskmise täidlusega poolkuiva stiiliga (suhkur <5g /l), ning ümaralt puuviljane, tsitruseline, pika värske järelmaitsega.

Sobib suurepäraselt kala- ja kanaroogade, pasta, valge liha, Aasia toitude ja salatite kõrvale serveerituna.
Serveerimistemperatuur 8 ºC.
Goru Organic
100% Monastrell viinamarjadest valmistatud orgaaniline punane vein. Marjad on korjatud käsitsi ja kääritamine tehtud madalal temperatuuril <28C. Aed kus selle veini jaoks viinamarjad kasvavad on 25 aastat vana ja vein on 2 kuud laagerdunud ameerika tammevaatides.

Aroomis on must sõstar, tume kirss, liilia, kergelt vürtsikas. Maitse on täidlane, vürtsikas, marjane, ning pehmete tanniinidega. Pikk ja heas tasakaalus järelmaitse.

Sobib sealiha ja ka grillitud linnuliha juurde.
Serveerimistemperatuur 16-18 °C.
Goru veinid Hispaaniast
Goru bränd kutsub tarbijaid üles tundma ennast kui Goru ja olema Goru.
Marionette
Kirsipunane violetse varjundiga punane vein on valminud Monastrell ja Syrah viinamarjadest. Marjad on käsitsi korjatud Ego Bodegas parimatelt põldudelt.
Kääritamine madalal temperatuuril <26C ja vein on 3 kuud laagerdunud ameerika tammevaadis.

Puhas, marjane aroom, tajuda ka must ploom, taustal kerge röstisus. Maitselt täidlane, marjane ja pehmete tanniinidega.

Sobib grillitud lihade juurde - sealiha ja veiseliha.
Serveerimistemperatuur 16-18 °C.
Fuerza
Kirsipunane vein viinamarjasortidest Monastrell ja Cabernet Sauvignon. Viinamarjad on käsitsi korjatud oktoobri lõpus. Kääritamine madalal temperatuuril <28 ºC ja see vein on laagerdunud uues ameerika tammes 12 kuud.

Aroomis tajuda must sõstar, must ploom, aroonia, tugev röst ja suitsusus. Täidlane, kuid magusate tanniinidega.

Sobib veisefileega seenekastmes, lambalihaga, suitsutatud lihadega.
Serveerimistemperatuur 16-18 ºC.
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH