Goru
Ego Bodegas veinimaja loodi visiooniga näidata, kui häid veine on võimalik teha Jumilla piirkonnas viinamarjast Monastrell. Liivane, kivine ja savine pinnas on ideaalne selle sordi kasvatamiseks. Ka 3000 tundi päikest lisab oma potentsiaali. Monastrell on Hispaania tähtsuselt teine sort peale Tempranillot. Jumilla piirkonnas kasvatatakse 80% ulatuses Monastrelli (Prantsusmaal Mourvedre nime all tuntud).
Jumilla on Hispaania üks vanimaid D.O.-sid juba alates aastast 1966. Kokku on piirkonnas üle 3000 viinamarjakasvataja.
Joogikultuuril on hea meel tutvustada selle piirkonna uut ja huvitavat veinimaja Ego Bodegas, kellelt on oodata lähiajal veel palju põnevaid tooteid.
Vein on 4 kuud laagerdunud ameerika tammevaadis.
Aroomis on tunda küpsed punased sõstrad, vanilje, kaneeli, piparmündi ja musta pipra tausta.
Maitse on täidlane, vürtsikas ning mitmekülgne, tubakaste nootidega. Järelmaitse on meeldivalt pikk.
Sobib liharoogade juurde, vasikaliha, sealiha. Enne serveerimist hoida vein avatuna pool tundi.
Serveerimistemperatuur 16-18 °C.
Aroomis on intensiivne bukett, kollaste lillede, õuna, virsiku ja eksootiliste puuviljade aroomiga. Võiks öelda, et aroomilt lausa magus.
Keskmise täidlusega poolkuiva stiiliga (suhkur <5g /l), ning ümaralt puuviljane, tsitruseline, pika värske järelmaitsega.
Sobib suurepäraselt kala- ja kanaroogade, pasta, valge liha, Aasia toitude ja salatite kõrvale serveerituna.
Serveerimistemperatuur 8 ºC.
Aroomis on must sõstar, tume kirss, liilia, kergelt vürtsikas. Maitse on täidlane, vürtsikas, marjane, ning pehmete tanniinidega. Pikk ja heas tasakaalus järelmaitse.
Sobib sealiha ja ka grillitud linnuliha juurde.
Serveerimistemperatuur 16-18 °C.

Kääritamine madalal temperatuuril <26 °C ja vein on 3 kuud laagerdunud Ameerika tammevaadis.
Puhas, marjane aroom, tajuda ka must ploom, taustal kerge röstisus. Maitselt täidlane, marjane ja pehmete tanniinidega.
Sobib grillitud lihade juurde - sealiha ja veiseliha.
Serveerimistemperatuur 16-18 °C.
Aroomis tajuda must sõstar, must ploom, aroonia, tugev röst ja suitsusus. Täidlane, kuid magusate tanniinidega.
Sobib veisefileega seenekastmes, lambalihaga, suitsutatud lihadega.
Serveerimistemperatuur 16-18 ºC.