Grillitud lõhefilee aprikoosisalsaga

Lõuna-Aafrika rannikul süüakse palju grillitud kala, millele on lisatud erinevaid puuvilju ja keediseid.

Lõhe ja marinaad:

Ingredients for 1 person

  • 600 g vikerforelli- või lõhefileed

  • 2 spl oliiviõli

  • 2 spl sojakastet

  • 2 spl sidrunimahla

  • 1 spl tumedat suhkrut

Aprikoosisalsa:

Ingredients for 1 person

  • 2 aprikoosi (või nektariini), kuubikutena

  • 3 rohelist sibulat õhukeste viiludena

  • 1/2 punane paprika, kuubikutena

  • 1/2 punane tšilli (oma maitse järgi), kuubikutena

  • 1 spl sidrunioliiviõli (või oliiviõli ja sidrunimahla)

  • 1/2 spl sojakastet

  • 1 küüslauguküüs, purustatud

  • värsket koriandrit

  • sidrunimahla

Preparation

    1. Segage kokku marinaadi komponendid ja pange koos kalaga väiksemasse kilekotti. Sulgege kott tihedalt ja pange külmikusse paariks tunniks marineerima.

    2. Tükeldage ja segage aprikoosisalsa komponendid. Laske külmikus tõmmata.

    3. Võtke kala kotist välja ja asetage nahaga pool allapoole suuremale fooliumile. Tõstke fooliumi servad ülespoole, et kalarasv ei tilguks grillile. Grillige u 15 minutit või kuni kala on küps. Võite kala ka ahjus küpsetada temperatuuril 180 kraadi u 20–25 minutit.

    4. Segage kokku aprikoosisalsa, tõstke see lusikaga kala peale ja kaunistage koriandriga.


Ole kursis meie uudistega!


Joogikultuuri trendid, uued joogisoovitused ning kokteilide retseptid mugavalt sinu postkasti.

Liitu Joogikultuuri uudiskirjaga

Sisesta oma e-posti aadress