Grillitud meriforell ja kartulikakk

Kartulikakuke annab maitset ja ilmet kala- ja lihatoitude lisandina. Soovi korral võite riivitud kartulile lisada erinevaid juurvilju või seeni, et anda veelgi rohkem erinevaid varjundeid.

Koostisosad

  • 600 g forellifileed

  • 4 tomatit

  • 100 g suhkruherneid

  • 400 g kartulit

  • soola

  • pipart

  • selitatud võid (kuumutage potis või kuni vadak hakkab eralduma, võtke pott tulelt – kasutage või läbipaistvat osa)

Valmistamine

    1. Riivige esmalt kartulid ja pigistage vedelik nt köögirätiku või marli abil hoolikalt välja.

    2. Ajage pann eriti kuumaks, lisage sellele selitatud või ning nii palju riivitud kartulist, et sellest saaks suruda tiheda õhukese „pannkoogi“.

    3. Küpsetage kuldpruuniks ja pöörake nt taldriku abil teine pool ning küpsetage ka see. Maitsestage soola ja pipraga.

    4. Küpsetage kala samas selitatud võis nahk allpool peaaegu küpseks. Seejärel pöörake teine pool ja küpsetage veel minut.

    5. Lõpetuseks viilutage herned ja tomatid ning kuumutage need pannil kiiresti läbi.

Joogisoovitus!

Forelli ja kartulikakukeste juurde sobib ka punane vein, mida tuleks serveerida pisut jahutatult.


Toggle Nav