Grillitud searibi ja paprika
Koostisosad
400 g sea suitsukarbonaadi tükina
2 rohelist paprikat
2 pikka magusat paprikat
4 punast tšillit
1 porru
3 spl õli
2 spl tumedat riisiveiniäädikat või palsamiäädikat
soola
suhkrut
SICHUAN-MAJONEES
2 dl majoneesi
1 tl Sichuani pipart jahvatatult
Sichuani pipra õli
VIIMISTLUSEKS
rohelist salatit
kress ja idud
grillitud terve tšilli
tšilliõli
Valmistamine
Lõigake karbonaad 1 cm paksudeks viiludeks. Grillige väga kuumal grillil pind krõbedaks, u 30 sekundit ühe poole kohta.
Peske ja lõigake paprika ja porru suuremateks tükkideks, et need läbi grilli ei kukuks.
Kuumutage grillil kõigi toorainete pind tumedamaks. Porru võib paprikast pisut kauem küpseda. Porru ei maitse kõrbenult, kuigi läheb kergelt tumedaks. Pealmise kihi võib seejärel soovi korral maha koorida.
Tõstke kaussi röstitud köögiviljad ning lisage õli ja äädikas. Maitsestage soola ja suhkruga.
Segage majoneesi hulka Sichuani pipar ja -õli. Neid saab Aasia kauplustest.
Pange serveerimisnõu põhja salat ja grillitud köögiviljad. Asetage suitsukülje viilud salati peale ja kaunistage grillitud tšilliga.