Guacamole
Koostisosad
3 avokaadot
3 keskmist ploomtomatit (või kobartomateid)
1 väike punane sibul
3-4 küünt küüslauku
2 spl hakitud koriandrit (ilma kõvade varteta)
5-6 viilu marineeritud jalapenot (või vastavalt maitsele)
1 laimi mahl
½ tl soola (või vastavalt vajadusele rohkem)
Musta pipart/tšillisädemeid (vastavalt maitsele)
Valmistamine
1. Puhasta ja haki/purusta avokaado ühtlaselt.
2. Vala avokaadole peale sool ja värskelt pressitud laimi mahl, sega korralikult läbi (see aitab vältida avokaado pruuniks muutumist).
3. Haki peenelt tomatid, sibul, küüslauk, jalapeno ja koriander.
4. Sega läbi, kuni avokaadi muutub veidi puderjaks, kuid säilitab tekstuuri. Vajadusel lisa pipart ja tšillisädemeid vastavalt maitsele.
PS! Mehhikopärase toidu kõrvale sobib imehästi tekiilakokteil "Tequila Sunrise".
Retsepti autor: Rauno Oolberg
Rauno on tõeline kokkamis- ja küpsetamisfanatt, kes on terve elu nautinud hea söögi valmistamist ja nüüd tahab seda ka teistega jagada.