Härjasaba kevadiste köögiviljadega

Koostisosad

  • 400 g veisesaba

  • 600–700 g juurvilju (nt porgand, seller ja sibul)

  • 1 varajane kapsas

  • 2 tomatit

  • 1/2 kurki

  • rohelist sibulat või murulauku

  • peterselli

  • tüümiani ja aed-harakputke

  • külmpressitud rapsiõli

Valmistamine

    1. Keetke veisesabasid juurviljapuljongis (porgand, seller, sibul jne) seni, kuni liha saba ümbert lahti tuleb. Maitsestage lihatükid soola ja rapsiõliga. Leent saab hiljem kasutada näiteks supipõhjana.

    2. Lõigake värske kapsas esmalt pooleks ja seejärel mõlemad pooled u 5 osaks. Küpsetage sektoreid pannil ja maitsestage soolaga.

    3. Kupatage ürte keevas vees ja laske nõrguda. 1 dl õli kohta läheb vaja u 2 dl ürte. Pange ürdid hetkeks jääkaussi. Pressige üleliigne vesi välja ja pange köögikombaini. Lisage rapsiõli ja segage köögikombainis. Maitsestage soolaga ja kontrollige maitset.

    4. Tükeldage tomatid ja pool kurki väiksemateks kuubikuteks. Hakkige rohelise sibula varred väikesteks ratasteks.

    5. Pange portsjon kokku.


Toggle Nav