Maitselt täidlane, kreemine, tajuda kerge apelsinikoor ja järelmaitses kerge šokolaad.
Aperitiiv, hanemaksapasteet, lõhe. Serveerimistemperatuur 7°C.
Aroomis valged lilled, mesisus, marjasus, aprikoos, mandel, roheline münt.
Henri Giraud on unikaalse AY Grand Cru šampanja tootja. Nende eripäraks on laialdane Pinot Noir marja kasutamine, unikaalne AY Grand Cru aed, vanemad aastakäigud ja Argonne metsast pärit tammest tehtud vaadid. Kogu tootmise maht on 250 000 pudelit aastas, kõik šampanjad valmistatakse käsitsi. AY Grand Cru aial on puhtaim kriidine pinnas (75 m aastat vana) Champagne piirkonnas, aiad on lõuna poolse kaldega, mis annab marjadele hea küpsemise. Marni jõest tuleb ohtralt niiskust, see aitab esile tuua rohkem värskust. Marjade ideaalseks küpsemiseks kasvatatakse Pinot Noir ülemistel nõlvadel ja Chardonnay marja alumistel. Baasveine laagerdatakse Argonne tammes, mis on pärit erinevatest metsatukkadest (10 erinevat metsa annavad 10 erinevat veini stiili). Ay Grand Cru-s on 200 põldu, Argonnes 10 metsa, tulemuseks on 2000 erinevat segamise ja laagerdamise võimalust. Henri Giraud kasutab alati baasveinides ka vanemaid aastakäigu veine.
Hommage au Pinot Noir (e. Blanc De Noir) puhul kasutatakse ainult Pinot Noir marja. Vein laagerdub kokku 54 kuud, millest 12 kuud väikestes Argonne tammest vaatides. Teine fermentatsioon toimub 3 aasta jooksul. Tootefotol märgitud aastakäik on illustratiivne, see võib erineda müügil olevast aastakäigust. Aastakäikude kohta küsi lisainfot joogikultuur@anora.com