Hernesupp Aki Wahlmani moodi

Aki Wahlman: "Klaas valget veini teeb traditsioonilisest hernesupist luksusliku hõrgutise."

Ingredients for 1 person

  • 2,5 l vett

  • 500 g kuivatatud herneid

  • 500 g suitsusinki või -kooti, peekonit vms

  • sibulat

  • 2 köögivilja- või lihapuljongikuubikut

  • soola ja pipart

  • 1 tl kuivatatud või 1 spl värsket majoraani peenestatult

Preparation

    1. Leotage herneid üle öö, kallake siis leotusvesi ära ning loputage ja nõrutage herned.

    2. Pange vesi potti ja lisage herned. Hakkige sibul ja lisaga see koos puljongikuubikutega potti.

    3. Laske madalal kuumusel 2–3 tundi keeda.

    4. Tükeldage liha ja lisage see supile. Suitsukoodi kasutamisel pange see juba koos hernestega keema, et anda supile maitset. Tõstke suitsukoot potist välja, kui herned on pehmed, eemaldage liha kondi küljest, tükeldage ja lisage supile.

    5. Maitsestage supp endale sobivalt soola, pipra ja majoraaniga.

    6. Laske supil enne serveerimist veel korra keema tõusta. Maitske ja vajaduse korral maitsestage veel. Serveerige koos sinepi ja rukkileivaga.


Ole kursis meie uudistega!


Joogikultuuri trendid, uued joogisoovitused ning kokteilide retseptid mugavalt sinu postkasti.

Liitu Joogikultuuri uudiskirjaga

Sisesta oma e-posti aadress