Glögi

Isetehtud glögi maitseb kõige paremini! Vaata retsepti ning proovi järele.

Koostisosad

  • 1 pudel Tarapaca Cabernet Sauvignon

  • 15 g kaneelikoori

  • ½ apelsini koorest

  • ½ muskaatpähklit

  • ½ vaniljekaun

  • 15 tk kardemoni kaunu

  • 8 tera nelki

  • 30 g värsket ingverit

  • 0,5 liitrit vett

  • 125 g suhkrut

  • 10 tera roseepipart

  • 10 cl Larsen VSOP konjakit

  • Kuivatatud puuviljade segu

Valmistamine

    1. Pane 100g vett potti ning lisa suhkur, kuumuta kuni heleda siirupi moodustumiseni.

    2. Kui siirup on kuldne, siis lisa ülejäänud vesi kuumana.

    3. Seejärel lisa sisse kõik maitseained ning lase siirupist veel umbes ¼ aurustuda (umbes 5 minutit), lase segul 15 minutit tõmmata.

    4. Kui siirup on on seisnud, siis lisa vein ja konjak ning kuumuta segu 70-75°C ning serveeri koheselt kuivatatud puuviljadega.

    PS. Kui eelistad alkoholivaba versiooni võid kasutada näiteks jõhvikamahla!


Toggle Nav