Hõrgud vastlakuklid mustikamoosiga

Vastlakuklid mustikamoosi ja vahukoorega!

Pasta

Ingredients for 1 person

  • 20 gr nisujahu

  • 20 gr vesi

  • 65 gr täispiim

Kukkel

Ingredients for 1 person

  • 90 gr täispiim

  • 40 gr vesi

  • 10 gr kuivpärm

  • 340 gr nisujahu

  • 4 gr Himaalaja sool

  • 35 gr suhkur

  • ½ vaniljekauna seemned

  • ½ tl kardemon

  • 2 toasooja muna

  • 35 gr toasoe või

Preparation

    1. Valmista pasta – lisa potti piim, vesi ja jahu ning koguaeg segades kuumuta. Pasta on valmis kui ta lööb poti servadest lahti ja poti põhja tekib kilejas kiht – jahuta!

    2. Sega kokku käesoe vee-piima segu, lisa pärm ja suhkur ning jäta seisma.

    3. Kaalu kaussi kuivained – jahu, sool, suhkur ning kardemon. Mikserda segu õhuliseks.

    4. Õhulisele segule lisa piima-vee segu ning lase korralikult sõtkuda. Seejärel lisa jahtunud pasta koos vaniljeseemnetega.

    5. Lisa ükshaaval toasoojad munad ning viimasena toasoe või, lase korralikult läbi seguneda.

    6. Lase kerkida, kuni segu muutub kahekordseks.

    7. Seejärel vormi 55 gr pallikesed ning jäta küpsetuspaberile rätiku alla kerkima.

    8. Määri pealt munaga ning küpseta 200°C ahjus 15-20 minutit. Seejärel jahuta täielikult!

Mustikamoos

Ingredients for 1 person

  • 200 gr külmutatud mustikad

  • 30 gr suhkur

  • ½ sidrunimahl

  • 15 gr Be Active supertoidusegu

Preparation

    1. Valmista keedis – kaalu kõik potti ning aegajalt segades keeda, kuni kõik marjad on lagunenud ja kergelt kokku keenud.

Kreem

Ingredients for 1 person

  • 400 ml vahukoor

  • 50 gr suhkur

  • ½ vaniljekauna seemned

Preparation

    1. Vahusta vahukoor suhkru ja vaniljekauna seemnetega.

    2. Samal ajal eemalda kuklitelt pealmine osa ning lõika sisse väike avaus.

    3. Jaga vahukoor kaheks ning lisa pool keedisest osale vahukoorele ning sega kergelt läbi, seejärel sega vahukoored kokku ning pane tordipritsi sisse.

    4. Alla pane soovi korral moosi ning täida kreemiga.


Ole kursis meie uudistega!


Joogikultuuri trendid, uued joogisoovitused ning kokteilide retseptid mugavalt sinu postkasti.

Liitu Joogikultuuri uudiskirjaga

Sisesta oma e-posti aadress