Jelly Shot
Valge kiht:
Koostisosad
140 g Xanté Coconut Cream & Pear
60 g vahukoort
30 g suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
1 kuhjaga tl želatiini (paisutatud 1 spl vees)
Must kiht:
Koostisosad
100 g Saaremaa Must Sõstar Vodka
100 g põldmarju
30 g suhkrut
1 kuhjaga tl želatiini (paisutatud 1 spl vees)
Sinine kiht:
Koostisosad
100 g Saaremaa Mild Vodka
40 g Blue Caracao siirupit
60 g sidrunimahla
30 g suhkrut
1 kuhjaga tl želatiini (paisutatud 1 spl vees)
Valmistamine
Alusta valgest kihist – kaalu potti kõik koostisosad, va arvatud želatiin.
Seejärel kuumuta saadud segu, kuni suhkur on sulanud (ära lase keema!).
Kui suhkur on sulanud, lisa juba paisutatud želatiin ja sega läbi.
Kaalu potti põldmarjad ning suhkur, sulata kuni marjad ära lagunevad. Lisa viin ja kuumuta kuni aurustumiseni ning sõelu marjatükid välja. Lisa želatiin ning sulata.
Kaalu kõik sinise kihi koostisosad potti va želatiin ning kuumuta kuni suhkru sulamiseni.
Lisa želatiin ja sulata!
Vala kõik segud pitsidesse (soovitatavalt plastik)!
Ideaalis kata kinni ning tõsta külmkappi hanguma 4h kuni üleööks.
Retsepti autor: Rauno Oolberg
Rauno on tõeline kokkamis- ja küpsetamisfanatt, kes on terve elu nautinud hea söögi valmistamist ja nüüd tahab seda ka teistega jagada.