Aperol Spritz

Nr 1 suvekokteil! Trendikas Spritz-kokteilis harmoneeruvad ümarad mõrkjasmagusad noodid värske tsitrusega, moodustades täiusliku maitseelamuse.

Koostisosad

  • 9 cl kuiv vahuvein, nt Cinzano To Spritz

  • 6 cl Aperol

  • 3 cl mullivesi

Valmistamine

    1. Täida klaas jääga.

    2. Vala klaasi kuiv vahuvein, Aperol ning mullivesi.

    3. Sega ja kaunista apelsiniviiluga.

Aperol Spritz, algselt lihtsalt Spritz, kokteil pärineb 19. sajandist, Itaaliast Veneto piirkonnast. Tol ajal valitses piirkonda Habsburgid, kes kohalikes baarides tihti veini jõid. Veneto piirkonna veinide alkoholisisaldus oli suurem kui see, millega Habsburgid senini harjunud olid ning nende soovil hakati veine lahjendama, pihustades sinna vett juurde. Pihustama on saksa keeles spritzen ning sealt pärineb osaliselt ka kokteili nimetus.

Ajapikku on vein koostisosana asendunud aperitiivide ja likööridega, neist tuntuim on Aperol ja sellest tulenevalt on kokteili nimeks saanud Aperol Spritz. Tänaseks on Aperol Spritz´st saanud maailma üks populaarsemaid kokteile!

Vaata videost, kuidas valmistada täiuslik Aperol Spritz!


Toggle Nav