Glögi

5 IN
45-60 MIN
Kuum Jook
Kuum Jook
Lisa nimekirja
1 pudel Tarapaca Cabernet Sauvignon
15 g kaneelikoori
½ apelsini koorest
½ muskaatpähklit
½ vaniljekaun
15 tk kardemoni kaunu
8 tera nelki
30 g värsket ingverit
0,5 liitrit vett
125 g suhkrut
10 tera roseepipart
10 cl Larsen VSOP konjakit
Kuivatatud puuviljade segu
1. Pane 100g vett potti ning lisa suhkur, kuumuta kuni heleda siirupi moodustumiseni.
2. Kui siirup on kuldne, siis lisa ülejäänud vesi kuumana.
3. Seejärel lisa sisse kõik maitseained ning lase siirupist veel umbes ¼ aurustuda (umbes 5 minutit), lase segul 15 minutit tõmmata.
4. Kui siirup on on seisnud, siis lisa vein ja konjak ning kuumuta segu 70-75°C ning serveeri koheselt kuivatatud puuviljadega.
5. PS. Kui eelistad alkoholivaba versiooni võid kasutada näiteks jõhvikamahla!
Retsepti autor: Rauno Oolberg
Retsepti autor: Rauno Oolberg
Rauno on tõeline kokkamis- ja küpsetamisfanatt, kes on terve elu nautinud hea söögi valmistamist ja tahab nüüd seda ka teistega jagada.
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH

Sait kasutab küpsiseid, et jälgida teie seadeid ja statistikat. Loe edasi