Gone Green

4 cl Koskenkorva Climate Action Vodka
4 cl kurgi - kuusevõrsesiirup
Isetehtud karboniseeritud piparmündivesi
Kurgi,- kuusevõrse-ja piparmünditolm

Kokteil:

Täida klaas jääga ning lisa koostisosad. Sega, kaunista ja serveeri.

Kurgi-kuusevõrse siirup:

1 l vesi
1 kurgi koore viilud
Peotäis kuusevõrseid (sobivad ka kuivatatud)
200 g suhkur
1 tl sidrunhape

 

Pane kuusevõrsed potti koos veega ning lase keema tõusta. Seejärel lase jahtuda, lisa kurgiviilud ning lase seista üleöö toatemperatuuril. Kurna kuusevõrsed ja kurgiviilud välja, lisa suhkur ning sidrunhape ning sega kuni lahustumiseni. Hoia siirupit puhtas pudelis ning külmkapis. 

Karboniseeritud piparmündivesi:

1 l vesi
Üks kimp piparmündivarsi
110 g suhkur
0,5 tl sidrunhape
 

Lõika piparmündivarred väikesteks tükkideks ning lase toatemperatuuril üleöö vees seista. Lahusta suhkur ning sidrunhape väheses koguses vees. Kurna piparmündivarred vedelikust välja ning karboniseeri piparmündivesi. Lisa maitseveele ettevaatlikult suhkru- ja sidrunhappesiirup. Säilita külmkapis.  

Kurgi,- kuusevõrse-ja piparmünditolm:

Aseta kõik tahked ülejäägid ahjuplaadile. Kuumuta 60 kraadises ahjus, kuni kõik on täielikult kuiv. Jahvata blendris peeneks pulbriks, pane õhukindlasse anumasse ning hoia kuivas, jahedas ja pimedas kohas. 

Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH

Sait kasutab küpsiseid, et jälgida teie seadeid ja statistikat. Loe edasi