Jõulutrühvel
Koostisosad
15 g värsket rosmariinioksa
3 loorberilehte
350 g vahukoort
275 g tumedat šokolaadi (min. 65% kakaosisaldusega)
1 tl soola
Katmiseks kakao või purustatud piparkoogid
Valmistamine
Aseta rosmariin, loorber ja vahukoor potti ning kuumuta madalal kuumusel peaaegu keemiseni. Jäta segu 30 minutiks tõmbama.
Aseta tükeldatud šokolaad kuumakindlasse kaussi ja sulata see vesivannil.
Kurna koor, et eemaldada ürdid. Vala koor tagasi potti ja kuumuta taaskord peaaegu keemiseni. Eemalda tulelt ja lisa sool.
Seejärel alusta koore lisamisega šokolaadile 1/3 korraga, segades nii, et enne igat lisamist on eelnev koor täielikult šokolaadiga ühinenud.
Lase segul mõned minutid jahtuda, seejärel vala segu küpsetuspaberiga vooderdatud nõusse. Lase segul seista 4 tundi toatemperatuuril, seejärel aseta 5-6 tunniks külmkappi. Voila! – valmis on šokolaadi ganache!
Lusika või melonikuulitajaga saab šokolaadist pallid, mida võib katta kas kakaopulbri või piparkoogipuruga.