Juustukook karamellikastme ja jõhvikatega

Piparkoogi põhjal kreemjas juustukook karamelli ja jõhvikatega. Tõeline jõulumaius!

Karamellikaste:

Ingredients for 1 person

  • 200 ml 35% koort

  • 1 dl suhkrut

  • 1 dl Dansukkeri heledat suhkrusiirupit

  • 100 g võid väikeste tükikestena

Preparation

    1. Karamellikastme tegemiseks tõsta kõik vajalikud ained potti. Kuumuta keema ja lase õige madalal kuumusel keeda 20-30 minutit, kuni segu on väheke paksenenud. Päris paksuks ta ei lähegi.

    2. Sega sagedasti. Jälgi keetmise ajal. et kuumus oleks väike, aga karamell siiski pidevalt tasakesi mullitaks.

    3. Lase toatemperatuuril jahtuda ja tõsta seejärel u 8 tunniks külmkappi tahenema (hiljem, kui välja võtad, vispelda hoolsalt läbi). 

Jõhvikapüree:

Ingredients for 1 person

  • 200 g külmutatud jõhvikaid

  • 50 g suhkrut

  • 1 kaneelipulk

  • 50 ml vett

Preparation

    1. Jõhvikapüree jaoks tõsta kõik selleks vajalikud ained väikesesse potti.

    2. Keeda ilma kaaneta 5 minutit.

    3. Lase veidi jahtuda, eemalda kaneelipulk ja surista saumikseriga püreeks.

    4. Jäta ootele, seistes ta tänu jõhvikate pektiinile natuke pakseneb.

Koogipõhi:

Ingredients for 1 person

  • 150 g piparkooke (ilma glasuurita)

  • 60 g võid

Preparation

    1. Koogipõhjaks purusta piparkoogid hästi peeneks puruks.

    2. Sulata või ja sega piparkookidega.

    3. Kata 20 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga ja määri seinad võiga.

    4. Vajuta piparkoogipuru tihedasti põhjale.

    5. Tõsta vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Koogitäidis:

Ingredients for 1 person

  • 600 g maitsestamata toorjuustu

  • 100 g hapukoort

  • 150 g Dansukkeri fariinsuhkrut

  • 4 muna

  • Koogi kaunistuseks jõhvikaid ja piparkoogipuru

Preparation

    1. Täidise valmistamiseks peaksid kõik koostisosad olema toasoojad. Mikserda nad kõik kergelt läbi ühtlaseks siidiseks kreemiks. Ära mikserda rohkem, kui segunemiseks vajalik.

    2. Vala koogipõhjale esmalt pool täidisest. Sellele tõsta törtsudena pool jõhvikapüreest. Sega kahvliga, et tekiks marmorjas efekt.

    3. Korda sama teise poole täidise ja jõhvikapüreega. Küpseta kooki 160 kraadi juures u 1 t ja 10-15 minutit.

    4. Kui kook tundub küpsetamise lõpuosas pealt liigselt tumenevat, kata vorm fooliumiga. Täidis peaks jääma keskelt kergelt võdisev.

Preparation

    1. Keera kuumus kinni ja lase koogil praokil uksega ahjus olla veel 20 minutit. Tõsta välja ja lase toatemperatuuril täielikult jahtuda. Seejärel hoia u 8 tundi külmkapis (sama kaua peab seisma ka karamell).

    2. Võta nii karamell kui juustukook tunnike enne söömist külmkapist välja.

    3. Sega karamell vispliga hästi hoolikalt läbi. Nirista koogile. Karamelli on rohkem, kui koogi peale kulub, aga niisama maiustamiseks peab ju ka midagi jääma!

    4. Kaunista kook jõhvikate ja piparkoogipuruga.


Ole kursis meie uudistega!


Joogikultuuri trendid, uued joogisoovitused ning kokteilide retseptid mugavalt sinu postkasti.

Liitu Joogikultuuri uudiskirjaga

Sisesta oma e-posti aadress