Saaremaa Gin on karge kui hommikupäikeses sillerdav vihm. Ei midagi keerulist. Lihtsalt kristallselge põhjavesi ning saaremaiselt metsikute kadakate ja värskete ürtide aroomid.
The Teeling Whiskey Company loodi Jack Teeling poolt aastal 2012, mil ta taaselustas perekonna vana Iiri viski kaubamärgi aastast 1782 ja tõi destilleerimistehase tagasi Dublinisse.
Eesti üks parimaid kokteilimeistreid Kristo Tomingas: "Kokteilide valmistamine ei ole raketiteadus. Olen enda lemmikutena välja valinud 8 kokteili, mida Teil on kodus lihtne käepäraste vahenditega valmistada ja mis õnnestuvad kindlasti!“
Reegliks on, et toiduvalmistamiseks sobib vein, mida on plaanis tarvitada ka valmis toidu kõrvale. Toiduekspert Tiina Rantanen annab nõu toitude maitsestamiseks erinevate jookidega.
Etanool on ainus alkohol, mida on ohutu juua kuni tänini. Tavainimesed kasutavad laialdaselt sõna „alkohol“ keemilise termini etüülalkoholi või etanooli asemel. Puhas alkohol on värvitu ja süttib 12 °C juures.
Gin (džinn) saab alguse väga ammusest ajast – 15. sajandist, kust leiame esimesed märgid sellest aromaatsest, kadakamarjamaitselisest destilleeritud joogist Madalmaades.
Rummist rääkides meenuvad esimesena piraadid, Kariibi mere saared, eksootiline õhkkond, troopilised rannad, Kreooli köök, salsa, reggae ja kalüpso. See kõik on osa erakorralisest rummi maailmast.
Кonjak on valgetest viinamarjadest (peamiselt ugni blanc sordist, vähesel määral ka colombard ja folle blance) valmistatud brändi, mida toodetakse Cognac'i linnas ja maakonnas.
Bitterid on liköörid või pigem alkohoolsed joogid, mis on valmistatud põllumajandusliku päritoluga alkoholi aromatiseerimisel infusiooni või leotamise kaudu.