Kartuli-köögiviljalasanje

Aki Wahlman: "Lasanje on mugavalt valmiv kodutoit, selle võib näiteks trenni ajaks rahulikult ahju küpsema jätta."

Ingredients for 1 person

  • 250 g lasanjeplaate

  • 3 dl piima

  • 250 g ricotta’t

  • 150 g parmesani või pecorino’t

  • 1 kanamuna

  • kimp basiilikut

  • 1 küüslauguküüs

  • soola

  • 1 porru

  • 2 suvikõrvitsat, kollane ja roheline

  • 1 punane paprika

  • 1 kollane paprika

  • oliiviõli

  • 250 g beebispinatilehti või külmutatud spinatit

  • 300 g viilutatud kartulit

Preparation

    1. Juustukastme jaoks kuumutage koor ja lisage ricotta, riivitud parmesan, kergelt klopitud muna, hakitud basiilik ja küüslauguküüs. Maitsestage soolaga.

    2. Tükeldage porru valge osa ja natuke rohelist osa, lõigake suvikõrvitsad u 1 cm paksusteks viiludeks ja tükeldage paprikad.

    3. Küpsetage köögiviljad kiiresti kuumas õlis. Need ei pea olema päris küpsed.

    4. Tõstke lasanjevormi põhja juustukastet, katke lasanjeplaadiga. Pange plaadi peale küpsetatud köögivilju, spinatilehti ja juustukastet. Pange peale jälle lasanjeplaat ning sellele köögiviljad, spinatilehed, juust ja kaste ning kõige peale kartuliviilud. Pange lõpuks plaadi peale veel kastet ja raputage juustuga üle.

    5. Küpsetage 180 kraadi juures u 25 minutit. Laske enne serveerimist tõmmata. Kaunistamiseks võib kasutada poolitatud kirsstomateid.


Ole kursis meie uudistega!


Joogikultuuri trendid, uued joogisoovitused ning kokteilide retseptid mugavalt sinu postkasti.

Liitu Joogikultuuri uudiskirjaga

Sisesta oma e-posti aadress