Klaassepa ökolõhe ja sinimerekarbikaste

Lõheroog gurmaanidele!

Koostisosad

  • 500 g lõhefileed

  • 200 g sinimerekarpe

  • 1 liiter marinaadi (äädikat 1 osa, suhkrut 2 osa ja vett 3 osa)

  • 1 šalottisibul

  • 1 küüslauguküüs

  • soola ja musta pipart

  • valget veini

  • 2 kimpu rohelist sparglit

  • tüümiani

  • võid

  • kanapuljongit

  • soola

  • SINIMEREKARBIKASTE

  • 2 munakollast

  • 50 g keedetud sinimerekarpe

  • 100 g rapsiõli

  • 30 g sinepit

  • soola ja suhkrut

  • musta pipart

  • tilli

Valmistamine

    1. Lõigake lõhefileest u 50 g portsjonid.

    2. Kuumutage marinaad keemiseni ja kallake lõhele. Pange lõhe külma ja laske 30 minutit tõmmata.

    3. Koorige sibulad ja hakkige peeneks. Kuumutage sibul potis, lisage valge vein ja karbid.

    4. Koorige spargel nupust allapoole. Pange spargel pannile, lisage tüümian, sool, või ja pisut kanapuljongit. Hautage poolpehmeks.

    5. Sinimerekarpide kasteme jaoks valmistage majonees, milleks kloppige munakollane ja sinep ning lisage samas pidevalt segades peene joana õli.

    6. Keetke ja koorige karbid kastme tarbeks.

    7. Hakkige till, sinimerekarbid ja lisage majoneesile ülejäänud maitseained.

    8. Kontrollige maitset ja serveerige.


Toggle Nav