Kõrvitsa - pastinaagisupp

Siidiselt kreemijas supp kõrvitsast ja pastinaagist.

Koostisosad

  • 2 sibul

  • 3+2 sl oliiviõli

  • 700 g puhastatud kõrvitsatükid

  • 300 g puhastatud pastinaagitükid

  • 6 dl kana- või köögiviljapuljong

  • salveilehed

  • 3 sl kõrvitsaseemned

  • Soola, must pipar

Valmistamine

    1. Haki sibul. Kuumuta suuremat sorti pannil õli ja prae sibul madalal kuumusel läbipaistvaks, u 5 minutit.

    2. Lisa kõrvitsa- ja pastinaagitükid, prae kuumutades veel paar minutit nii, et köögiviljadest käiks kuumus läbi. Maitsesta soola ja pipraga.

    3. Vala potti ja lisa puljong. Keeda 15 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.

    4. Püreesta. Maitse ja kui tarvis, lisa soola. Kui supp tundub liiga paks, vedelda sortsu puljongiga.

    5. Kuumuta pannil 2 sl oliiviõli ja prae selles salveilehed krõbedaks, umbes 1 minut.

    6. Tõsta ära ja kuumuta kergelt läbi ka kõrvitsaseemned

    7. Puista salveilehed ja kõrvitsaseemned serveerides supile, pannil neist maitset saanud õli võiks ka veidi peale niristada.


  1. Hutter Grüner Veltliner
    Hutter Grüner Veltliner
    Weingut Nigl veinimaja asub Kremstali piirkonnas Senftenberger Kirchenberg mäe jalamil. Selles veinimajas elas 12 sajandil Prints Starhemberg ja alates 1994. a toimetab seal perekond Nigl. Veinimaja on traditsiooniliste Austria Veinimajade Assotsiatsiooni liige (Traditional Austrian Wineries; "Österreichische Traditionsweingüter”).
    8,99 €
Toggle Nav