Kõrvitsa - pastinaagisupp

Siidiselt kreemijas supp kõrvitsast ja pastinaagist.

Koostisosad

  • 2 sibul

  • 3+2 sl oliiviõli

  • 700 g puhastatud kõrvitsatükid

  • 300 g puhastatud pastinaagitükid

  • 6 dl kana- või köögiviljapuljong

  • salveilehed

  • 3 sl kõrvitsaseemned

  • Soola, must pipar

Valmistamine

    1. Haki sibul. Kuumuta suuremat sorti pannil õli ja prae sibul madalal kuumusel läbipaistvaks, u 5 minutit.

    2. Lisa kõrvitsa- ja pastinaagitükid, prae kuumutades veel paar minutit nii, et köögiviljadest käiks kuumus läbi. Maitsesta soola ja pipraga.

    3. Vala potti ja lisa puljong. Keeda 15 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.

    4. Püreesta. Maitse ja kui tarvis, lisa soola. Kui supp tundub liiga paks, vedelda sortsu puljongiga.

    5. Kuumuta pannil 2 sl oliiviõli ja prae selles salveilehed krõbedaks, umbes 1 minut.

    6. Tõsta ära ja kuumuta kergelt läbi ka kõrvitsaseemned

    7. Puista salveilehed ja kõrvitsaseemned serveerides supile, pannil neist maitset saanud õli võiks ka veidi peale niristada.


  1. Grüner Veltliner ja Riesling sellest piirkonnast on Austria ühed hinnatuimad veinid üldse.
    Hutter Grüner Veltliner
    Grüner Veltliner ja Riesling sellest piirkonnast on Austria ühed hinnatuimad veinid.
    6,99 €
Toggle Nav