Krevetipasta
Kaste
Koostisosad
~400 gr toored krevetid
2 väike sibul
4 küüslauguküüned
500 gr värsked kirsstomatid
1 tl kuivatatud oregano
~10 gr värske petersell
350 ml Chardonnay
1 sidrun
40 gr värske spinat
Kõvajuustu vastavalt soovile
2 spl oliiviõli
Sool
Pipar
Tšillihelbed
Valmistamine
Tõsta krevetid vette sulama (kui kasutad külmutatud krevette).
Koori krevetid kui neil on veel pead või sabad alles.
Haki kõik lisandid – sibul, küüslauk, tomatid ning petersell.
Pane veepott pasta jaoks sooja ning maitsesta soolaga (peaks maitsema nagu merevesi).
Lisa pannile oliiviõli ning kuumuta tugevamal kuumusel, lisa pannile krevetid. Prae kuni kuldseks 1 poolt, siis keera ümber, lisa küüslauk, tšilli, poole sidruni mahl, kui krevetid hakkavad valmis saama, lisa veidike soola/pipart ning sega läbi ja tõsta krevetid pannilt ära.
Lisa pannile ülejäänud sibulad ning küüslauguküüned (kui vaja lisa pannile veel õli), prae kuni sibul muutub klaasjaks.
Lisa pannile vein ning kuumuta alkohol välja.
Lisa kirsstomatid ning oregano ning kuumuta kuni kirsstomatid hakkavad vaikselt laiali vajuma.
Samal ajal pane pasta potti ning keeda sõltuvalt paksusest 1-2 minutit.
Lisa pannile poole sidruni mahl ja koor ning hakitud petersell, maitsesta soola/pipraga ning sega läbi. Lülita kuumus välja!
Kui pasta hakkab valmis saama, siis tõsta ta lihtsalt potist pannile, lisa krevetid ja sega läbi. Jäta kaane alla seisma 1-2 minutiks.
Enne serveerimist lisa spinat ning juust ja sega kõik omavahel läbi! Serveeri!
Retsepti autor: Rauno Oolberg
Rauno on tõeline kokkamis- ja küpsetamisfanatt, kes on terve elu nautinud hea söögi valmistamist ja nüüd tahab seda ka teistega jagada.