Kuidas valmistada punaveini kastet?
Kuidas valmistada punaveini kastet?

Kuidas valmistada punaveinikastet ja millist veini kasutada?

Punaveinikaste on tõeline klassika, mida serveeritakse peamiselt sisefilee kõrvale pidulikul õhtusöögil. Kastme maitset saab erinevate vürtsidega mitmekesisemaks muuta, mistõttu sobib see igasuguse liha juurde, isegi kalaga.

Punaveinikastet saab lihtsasti valmistada kõigest paari koostisosaga ning selleks sobib ka soodsama hinnaklassiga vein. Luksuslikuma punaveini kastme valmistamiseks kasutatakse vasikaliha puljongit. Vaheldust pakuvad ka mitmesugused köögiviljad. Punaveinikaste säilib külmikus pikalt ning seda võib julgelt ka sügavkülmutada.

Kõige tähtsam punaveinikastme valmistamisel on lasta kastmel piisavalt pikalt küpseda ning pidevalt seda maitsta, et saada just see õige magususe aste ja intensiivsus.

Millist veini valida punaveinikastme jaoks?

Punaveinikastme jaoks sobivad kõige paremini täidlased, puuviljase ja marjase maitsega veinid. Vältida tuleks tammevaadis kaua laagerdunud veine, kuna need muudavad kastme maitse mõrkjaks.

Mahedama maitse saamiseks kasutatakse kastme valmistamisel pool osa vett ning pool osa veini. Intensiivsema maitsega kastme valmistamiseks ei ole vaja vett üldse lisada.

PS! Lisa veini kastmele võimalikult varakult, et selle head maitsed tuleksid keemise käigus esile. 

Proovi!

La Posada Tempranillo Organic - puuviljane ja pehme vein, mille taustal on tunda  moosiseid ja vürtsikaid nüansse.
Chill Out Cabernet Sauvignon - maitselt ümar, pehme ja täidlaste nootidega punane vein.

Magusa maitsega punaveinikaste

Magusama maitse saamiseks võib kastmesse lisada sibulat, paar teelusikat tomatipüreed või vedelat mett. Võib lisada ka riivitud porgandit šalottsibulaga, mis on eelnevalt pannil pruunistatud. Magusama punaveinikastme jaoks sobib džemmisem punane vein.

Proovi!

Curiosity Tempranillo - veini puuviljases maitses on tunda vürtsikaid nüansse.
Tarapaca Santa Cecilia Merlot Carmenere - kergesti nauditav keskmise täidlusega puuviljane vein.

Puljong või puljongikuubik?

Puljong on kastme valmistamisel sama oluline koostisosa nagu vein, sest mõlemad mõjutavad kastme maitset. Ise valmistatud puljong on parim kastme valmistamiseks, sest ei sisalda kunstlikke lisaaineid ning on naturaalse maitsega. Miinuseks ise tehtud puljongi puhul on selle valmistamisele kuluv aeg. Õnneks leidub meie poodides juba häid eelnevalt valmis tehtud puljongeid ning kvaliteetseid puljongikuubikuid. 

Millise konsistentsiga peaks punaveinikaste olema?

Mõnele meeldib paksem, mõnele vedelam kaste. Kui kastet meeldivalt paksuks keeta ei õnnestu, võid lisada natuke külmas vees segatud jahu või kastmepaksendajat.
Kui kastme paksuse üle otsustad alles valmistamise viimases etapis, soovitame kasutada maisitärklisejahu, mis ei lähe tükki ega anna lisamaitset kastmele juurde. 

Meeldivat katsetamist!

veisepõsed punaveini kastmes
Proovi!
Veisepõsed punaveinikastmes - suus sulav pehme liha, mida lihtsalt peab proovima!
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH

Sait kasutab küpsiseid, et jälgida teie seadeid ja statistikat. Loe edasi