Kukeseene-köögiviljahoidis
Koostisosad
3 keskmist porgandit
3 keskmist sibulat
3 keskmist tomatit
1 väiksem suvikõrvits (u 300 g)
1 kg kukeseeni
150 ml rapsiõli
1 sl soola
1 sl suhkrut
0,5 dl valge veini äädikat
peotäis hakitud tilli
Valmistamine
Riivi porgandid jämeda riiviga.
Riivi ka suvikõrvits (aga tõsta porgandist eraldi).
Haki sibulad.
Tomatid lõika kuubikuteks. Suuremad seened lõika väiksemaks.
Vala õli potti. Lisa riivitud porgand ja hakitud sibul ning hauta 5 minutit. Lisa ka tomatid, suvikõrvits ja seened. Maitsesta soola ja suhkruga ja hauta veel 10 minutit. Lõpuks lisa hakitud till ja äädikas, sega läbi.
Tõsta kuumalt steriliseeritud purkidesse ja kaaneta õhukindlalt. Hoia jahedas pimedas paigas (sahver, kelder, garaaž või külmkapp).
Retsepti autor: Mari-Liis Ilover
Mari-Liis Ilover on toiduajakirjanik, -fotograaf ja retseptide looja. Mari-Liisi sulest on ilmunud mitmeid kokaraamatuid, ta teeb kaastööd Eesti suurematele toiduajakirjadele ja peab toidublogi “Siit nurgast ja sealt nurgast”.