Kukeseene-köögiviljahoidis

Aedvilja-seenehoidist saab kasutada mitmel moel: külma salatina, sooja kastmena koorega segatult või hoopis supipõhjana.

Ingredients for 1 person

  • 3 keskmist porgandit

  • 3 keskmist sibulat

  • 3 keskmist tomatit

  • 1 väiksem suvikõrvits (u 300 g)

  • 1 kg kukeseeni

  • 150 ml rapsiõli

  • 1 sl soola

  • 1 sl suhkrut

  • 0,5 dl valge veini äädikat

  • peotäis hakitud tilli

Preparation

    1. Riivi porgandid jämeda riiviga.

    2. Riivi ka suvikõrvits (aga tõsta porgandist eraldi).

    3. Haki sibulad.

    4. Tomatid lõika kuubikuteks. Suuremad seened lõika väiksemaks.

    5. Vala õli potti. Lisa riivitud porgand ja hakitud sibul ning hauta 5 minutit. Lisa ka tomatid, suvikõrvits ja seened. Maitsesta soola ja suhkruga ja hauta veel 10 minutit. Lõpuks lisa hakitud till ja äädikas, sega läbi.

    6. Tõsta kuumalt steriliseeritud purkidesse ja kaaneta õhukindlalt. Hoia jahedas pimedas paigas (sahver, kelder, garaaž või külmkapp).


Ole kursis meie uudistega!


Joogikultuuri trendid, uued joogisoovitused ning kokteilide retseptid mugavalt sinu postkasti.

Liitu Joogikultuuri uudiskirjaga

Sisesta oma e-posti aadress