Küpsetatud haugifilee Pekka Terävä moodi

Maitsvad lehterkukeseened ja spargel on haugile suurepärased maitsepartnerid.

Koostisosad

  • 2 haugi fileed luudeta

  • 1 l lehterkukeseeni

  • 1 kimp valget või rohelist sparglit

  • rapsiõli

  • tilli või maitse järgi muid ürte

  • võid ja soola

Valmistamine

    1. Puhastage lehterkukeseened ja praadige pannil õlis. Lõpus lisage mõni supilusikatäis võid ja maitsestage soolaga.

    2. Küpsetage haugifilee pannil õlis. Maitsestage soolaga ja päris lõpus lisage pannile ka võid. Viimistlege tilli või teile meeldivate ürtidega.

    3. Koorige sparglid hoolikalt ladvast allapoole. Pange sparglid potti soolaga maitsestatud vette nii, et nupud jääksid veest kõrgemale aurus küpsema. Spargel peab jääma krõmpsuks ehk al dente. Olenevalt varre paksusest on valge spargli keetmisaeg 12–14 minutit.

    4. Pange taldrikutele filee ning serveerige spargli ja lehterkukeseentega. Viimistlege mõne tilga kvaliteetse rapsiõliga.


  1. joogikultuur/SAINCHARGNY-EMERITE-Cremant
    Sainchargny Emerite Cremant 2018
    Aastakäigu Cremant on maitselt täidlane, siidine ning puuviljase järelmaitsega. ⁠
    14,99 €
    Laost otsas
Toggle Nav