Küpsetatud haugifilee Pekka Terävä moodi

Maitsvad lehterkukeseened ja spargel on haugile suurepärased maitsepartnerid.

Ingredients for 1 person

  • 2 haugi fileed luudeta

  • 1 l lehterkukeseeni

  • 1 kimp valget või rohelist sparglit

  • rapsiõli

  • tilli või maitse järgi muid ürte

  • võid ja soola

Preparation

    1. Puhastage lehterkukeseened ja praadige pannil õlis. Lõpus lisage mõni supilusikatäis võid ja maitsestage soolaga.

    2. Küpsetage haugifilee pannil õlis. Maitsestage soolaga ja päris lõpus lisage pannile ka võid. Viimistlege tilli või teile meeldivate ürtidega.

    3. Koorige sparglid hoolikalt ladvast allapoole. Pange sparglid potti soolaga maitsestatud vette nii, et nupud jääksid veest kõrgemale aurus küpsema. Spargel peab jääma krõmpsuks ehk al dente. Olenevalt varre paksusest on valge spargli keetmisaeg 12–14 minutit.

    4. Pange taldrikutele filee ning serveerige spargli ja lehterkukeseentega. Viimistlege mõne tilga kvaliteetse rapsiõliga.


Ole kursis meie uudistega!


Joogikultuuri trendid, uued joogisoovitused ning kokteilide retseptid mugavalt sinu postkasti.

Liitu Joogikultuuri uudiskirjaga

Sisesta oma e-posti aadress