Küpsetatud rooskapsas peedi, granaatõuna ja bulguriga

Kes harissaga veel sõbraks saanud ei ole, siis tasub tutvust teha. Tegu on Põhja-Aafrika päritolu vürtsika tšillipastaga, mis toidule mõnusa ja soojendava Lähis-Ida hõngu juurde annab.

Koostisosad

  • 600g roos- e brüsseli kapsast

  • 300g väiksemaid või pikki peete

  • 5 küüslauguküünt

  • oliiviõli

  • 1 sl harissat

  • 2 sl granaatõunakastet (Naršrab)

  • meresoola

  • 1dl bulgurit

  • u poole vilja jagu granaatõunaseemneid

  • peterselli

Valmistamine

    1. Puhasta rooskapsas naksates noaga ära juureosa, vajadusel eemalda ka pealmised lehed. Koori ja puhasta peet.

    2. Poolita rooskapsad ja lõika peedid kas u cm laiusteks seibideks või lihtsalt tükelda, kui tegu on suurema eksemplariga.

    3. Viska köögiviljad pannile ja lisa muljutud ent koorimata küüslauguküüned. Nirista peale õli ja granaatõunakaste, lisa sool ja harissapasta ning sega korralikult läbi.

    4. Küpseta 180-kraadises ahjus u 15 minutit, seejärel sega ja küpseta veel u 10 minutit või kuni kapsad on kenad ja kergelt pruunistunud ning peedid valmis, aga mitte ka ülemäära pehmed.


Toggle Nav