Lahtine pirukas suitsulõhe ja peediga

Oivaline maitsenauding suitsulõhega!

Ingredients for 1 person

  • 500 g pärmi-lehttainast

  • 200 g toasooja toorjuustu

  • 400 g keedetud peeti

  • 300 g kuumsuitsulõhet või -forelli

  • 2 sl kappareid

  • soola, pipart, sidrunimahla

  • 2 sl hakitud tilli ja/või peterselli

  • peotäis rukolat

  • 2 sl hakitud murulauku

  • oliiviõli

Preparation

    1. Sulata tainas, rulli kergelt lahti ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Torgi tainas kahvliga kergelt auguliseks. Ääred, kuhu täidis ei satu, jäta puutumata.

    2. Maitsesta toorjuust hakitud tilli/peterselliga ja soola-pipraga ning määri ühtlaselt tainale.

    3. Viiluta peedid ja lao toorjuustule. Viska peale veidi soola-pipart ja piserda oliiviõliga.

    4. Küpseta 200-kraadises ahjus u 20-25 minutit, kuni pirukas on kena ja krõbeda moega.

    5. Lisa kalatükid ja kui soovid pirukat serveerida soojana, siis pista see veel 5 minutiks ahju.

    6. Lase kergelt jahtuda, puista peale rukolalehti, kappareid ja hakitud murulauku ning piserda sidrunimahlaga.

    7. Serveeri soojalt või jahtununa.


Ole kursis meie uudistega!


Joogikultuuri trendid, uued joogisoovitused ning kokteilide retseptid mugavalt sinu postkasti.

Liitu Joogikultuuri uudiskirjaga

Sisesta oma e-posti aadress