Lahtine pirukas suitsulõhe ja peediga
Koostisosad
500 g pärmi-lehttainast
200 g toasooja toorjuustu
400 g keedetud peeti
300 g kuumsuitsulõhet või -forelli
2 sl kappareid
soola, pipart, sidrunimahla
2 sl hakitud tilli ja/või peterselli
peotäis rukolat
2 sl hakitud murulauku
oliiviõli
Valmistamine
Sulata tainas, rulli kergelt lahti ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Torgi tainas kahvliga kergelt auguliseks. Ääred, kuhu täidis ei satu, jäta puutumata.
Maitsesta toorjuust hakitud tilli/peterselliga ja soola-pipraga ning määri ühtlaselt tainale.
Viiluta peedid ja lao toorjuustule. Viska peale veidi soola-pipart ja piserda oliiviõliga.
Küpseta 200-kraadises ahjus u 20-25 minutit, kuni pirukas on kena ja krõbeda moega.
Lisa kalatükid ja kui soovid pirukat serveerida soojana, siis pista see veel 5 minutiks ahju.
Lase kergelt jahtuda, puista peale rukolalehti, kappareid ja hakitud murulauku ning piserda sidrunimahlaga.
Serveeri soojalt või jahtununa.
Retsept: Britt Paju
Britt Paju peab toidublogi noad-kahvlid ja on mitmete retseptiraamatute autor ja kaasautor.