Lammas ja vein
Lammas ja vein

Lammas ja vein

Millist veini valida lambaliha kõrvale? Veinisoovitusi 3 lambaliha roa juurde jagab Joogikultuuri "Veiniklubi" sommeljee Janek Laanisto.

Veinivalik sõltub valmistamisviisist

Veinivalik lambaprae juurde sõltub sellest, millist osa lambast kasutatakse ja liha küpsuse astmest. Lisaks dikteerivad veinivalikut ka vürtsid, mida prae valmistamiseks kasutatakse. Peamine reegel aga on – lammas tahab enda kõrvale täidlase maitsega punast veini. 

Lambakarree ja täidlane vein

Lihtsalt ja kiiresti valmiva lambakarree kõrvale sobib hästi täidlase maitsega punane vein. Näiteks, Brown Brothers 18 Eighty Nine Shiraz, mis on maitselt marjane, peene tanniinsusega ja täidlane. Lisaks on karree kõrvale hea valik ka Charamba Douro Reserva, mis on oma hinnaklassi kohta üllatavalt täidlane, veini on tammevaadis pea aasta aega laagerdatud.

Lambakarree retsepti leiad SIIT.

Lambalihapallid ja tubakased noodid

Lambalihapallide juurde soovitame täidlast marjast tubakaste nootidega vürtsikat Goru punast veini, mille järelmaitse on meeldivalt pikk. 

Lambalihapallide retsepti leiad SIIT.

Lambakebab ja Carmenere

Grillitud lambakebabiga sobib hea erksusega piisavalt vürtsikas põldmarjane  punane vein, nt Tarapaca Carmenere. 

Lambakebabi retsepti leiad SIIT. 

Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH

Sait kasutab küpsiseid, et jälgida teie seadeid ja statistikat. Loe edasi