Lõhe ja krabi röstitud saial

Lihtne, kiire ning toitev roog!

Koostisosad

  • 400–500 g lõhefileed (u 100–120 g lõhefileed inimese kohta)

  • 200 g jõevähi sabasid

  • 4 viilu vormisaia

  • 1 dl purustatud musta pipart

  • meresoola

  • tammelehesalatit

  • rukolat

  • murulauku

  • pisut parmesani juustu

  • 0,5 spl oliiviõli

  • NB! Valmistamisaeg on u 15 minutit + lõhe maitsestumisaeg

Valmistamine

    1. Eemaldage lõhe küljest kõik luud ja rasv, kuni saate kauni punase tüki.

    2. Maitsestage lõhe soolaga ja laske 1,5–2 tundi tõmmata.

    3. Seejärel mähkige lõhe tihedalt kilekotti. Pange ahjukuumust taluvasse nõusse pisut vett ja kilekotis lõhe selle sisse.

    4. Tõstke lõhe 100-kraadisesse ahju ja laske 5–8 minutit soojeneda. Lõhe sisetemperatuur ei või siiski ületada 25 kraadi.

    5. Jahutage kiiresti.

    6. Eemaldage kile ja keerutage lõhetükki põhjalikult piprasegus ning lõigake seejärel sobiva suurusega tükid. Asetage taldrikule salatilehed, murulauk, parmesan ja röstitud saiad. Tõstke lõhetükid ja vähid saiadele.


Toggle Nav