Reimsi linnas paiknev Louis Roederer (1776) on üks väheseid siiani pereomanduses olevaid šampanjamajasid. Louis Rodererile kuulub Champagne piirkonnas 240 hektarit, olles sellega üks suurimaid viinamarja aedade omanikke. Esimesed aiad - 100 hektarit osteti juba aastal 1850.
Maitseomadused
Maitse on puuviljane, kreemine ja delikaatne, tajuda ka pinnasest saadud kriidine mineraalsus, keskmaitse on kreemise tekstuuriga ja järelmaitses ilus röstisus ja peen hape.
Aroom
Aroomis valged lilled, akaatsia, mesisus, röstitud pähklid.
Tootmine
Blanc De Blancs tarbeks korjatakse Chardonnay marjad Cote De Blancs südamest Mesnil-sur-Oger ja Avize Grand Cru aedadest, kus kriidisel pinnasel Chardonnay omandab sobilikud iseloomuomadused. 23% baasveinist laagerdub tammes ja malolaktilist fermentatsiooni ei tehta. Vein laagerdub setetel 5 aastat pudelis ja seejärel veel 6 kuud peale korkimist.
Serveerimissoovitus
Ideaalne aperitiiv, austrid, mereannid, valge kala kõrvale. Serveerida 6°C juures.
Rohkem infot
Roedereri veinikeldrid on 7km pikad, raiutud pinnasesse. 25% veine kääritatakse tammest vaatides ja 75% metallist tankides. Louis Roederer hoiab eriti hoolikalt oma aedu, kasutatakse biodünaamililise põllumajanduse lähenemise põhimõtteid. Samuti on saagikus 30% madalam, kui šampanja piirkonna keskmine. Louis Roderer laagerdab oma šampanjasi 2 korda kauem, kui seda ette näeb reeglistik. Tänasel päeval on Louis Roederer esindatud rohkem kui 100-s riigis. Kogu tootmismaht on 3,5 miljonit pudelit, millest 75% eksporditakse.