Hästi kontsentreeritud võimas veinilik maitse, elegantne, siidine tekstuur, peen hape, mineraalne ja marjane. Pikk ja sügav järelmaitse.
Louis Roederer Cristal 2014 on valmistatud valitud marjadest, mis on pärit 39-lt parimalt orgaaniliselt põllult, 7-st külast - 60% Pinot Noir, 40% Chardonnay. 2014 oli suurepärane aastakäik. Tänu ohtratele päikesetundidele kevadel ja suve lõpus said marjad hästi küpseda ja tulemuseks saadi eriti puuviljase ja mineraalse karakteriga vein.
Ideaalne aperitiiv, austrid, mereannid, valged kalad. Serveerida 6°C juures.
Komplekssed aroomid, tajuda kuivatatud puuviljad, valged lilled, röstitud pähklid.
Cristali ajalugu algab aastal 1876, mil seda hakati valmistama Vene tsaar Alexander II nõudliku maitse järgi. Vene tsaar Alexander II palus ta Roedereril valmistada jook läbipaistvas pudelis lameda põhjaga ning kuldse sildiga. Lame pudeli põhi pidi kindlustama selle, et pudeli alla ei ole pomm peidetud. Pudeli läbipaistev värv pidi näitama, et tegemist ei ole mürgitatud joogiga. Šampanja toodeti parimatest ja vanimatelt puudelt saadud viinamarjadest. Pudel ise oli tol ajal valmistatud erilisest kristall – selgest tugevast klaasist, mille järgi sai šampanja ka oma nime - „Cristal Champagne“. Cristalist sai maailma esimene tõeliselt prestiižne šampanja. Cristali tarbeks korjatakse viinamarjad Chardonnay (40%) ja Pinot Noir (60%) 7-st erinevast Grand Cru aiast Montagne de Reims, Marne ja Côte des Blancs aladelt. Viinamarjapuude keskmine vanus on 35 aastat, pinnas on hästi fossiilide rohke ja kriidine, andes šampanjale tulemuseks erilise elegantsuse ja mineraalsuse. Veini esmane kääritamine toimub 68% terasmahutites ning 32% suurtes tammevaatides, malolaktilist kääritamist ei kasutata, et säilitada võimalikult algupärane ja puhas stiil. Šampanjat laagerdatakse 8 aastat setetel, seejärel pannakse pudelisse ning seisab veel 8 kuud veinikeldris enne kui müügile jõuab.