Mandli-šokolaadikook
Kook:
Koostisosad
200 g šokolaadi
6 suurt muna, munavalged ja -kollased eraldi
2 dl suhkrut
1/2 dl nisujahu
3 dl mandlijahu (120 g)
50 g võid
Kate:
Koostisosad
120 g šokolaadi
1 dl koort
Valmistamine
Pange ahi soojenema 180 kraadile. Määrige eemaldatava põhjaga vorm võiga ja katke riivsaiaga.
Vahustage munakollased suhkruga ja munavalged eraldi kõvaks vahuks.
Sulatage šokolaad veenõus koos võiga ja segage munakollasevahu hulka. Lisage sellele jahu ja mandlipulber ning lõpetuseks kergelt tõstes munavalgevaht.
Kallake tainas vormi. Küpsetage umbes tund. Võtke küpsenud põhi pisut jahtununa vormist välja ja lõigake kolmeks plaadiks.
Kuumutage eraldi koor keemiseni. Sulatage šokolaad veenõus ja segage hulka kuum koor.
Kloppige läikivaks ja kandke elastne segu põhjade vahele. Laske tarduda külmas ja seejärel katke sulatatud šokolaadiga.
Serveerige koos suhkrusiirupis marineeritud apelsinisektoritega. Selleks keetke 1 dl vett ja 1 dl suhkrut. Tehke apelsin segmentideks, eemaldage neilt nahk ja lisage suhkrusiirupile.