Mandlibiskviidiga rabarberikook

Kook, mis tublisti vana kooli biskviitkattega koogi sarnane, maitseb hea nii maasikate kui vaarikatega

Taigen

Ingredients for 1 person

  • 200 g (u 4 dl) speltapüüli või nisujahu

  • 100 g jahvatatud mandleid või mandlijahu

  • 200 g külma tükeldatud võid

  • 1 munakollane

  • 100 g (u 1dl) suhkrut

  • 0,5 tl meresoola

  • vajadusel supilusikatäis või paar külma vett

Täidis

Ingredients for 1 person

  • 700 g rabarbrit, hakitud

  • soovi korral peotäis maasikaid

  • 100 g suhkrut

  • 0,5 tl jahvatatud kaneeli

Kate

Ingredients for 1 person

  • 5 toasooja muna + üle jäänud munavalge

  • 5 sl suhkrut

  • 100 g mandlijahu või jahvatatud mandlilaaste

  • 2 sl maisitärklist

  • pisut riivitud sidruni- või apelsinikoort

  • 1 tl küpsetuspulbrit

Preparation

    1. Sega koogipõhja komponendid köögikombainis ühtlaseks massiks või haki noaga ühtlaseks ja töötle käte vahel tainapalliks. Kui tundub, et tainas on kuivavõitu, lisa pisut vett. Keera tainas köögikilesse ja lase 30 minutit kuni 1 tund külmikus taheneda.

    2. Rulli tainas kahe küpsetuspaberilehe vahel u 0,5 cm paksuseks ja aseta koos paberiga u 42 x 32 cm suurusele küpsetusplaadile. Eemalda pealmine leht ja vajadusel trimmi tainaääri ühtlasemaks.

    3. Torgi kahvliga tainapõhi pisut auklikuks, et see ühtlasemalt küpseks ja küpseta 180 kraadises ahjus u 10-15 minutit, kuni see kergeid küpsemise märke ilmutab.

    4. Sega rabarber ja tükeldatud maasikad, kui neid kasutad, suhkru ning kaneeliga.

    5. Katte valmistamiseks vahusta munad suhkruga u 5-7 min jooksul tugevaks vahuks. Sega kokku kuivained ja sega ettevaatlikult koos riivitud tsitrusekoorega munavahu hulka.

    6. Vala eelküpsetatud tainale rabarbrisegu ning aja sellele ühtlaselt laiali biskviittainas.

    7. Küpseta 180 kraadi juures u 25 minutit, kuini kook on kena jumega ja lase enne söömist jahtuda.


Ole kursis meie uudistega!


Joogikultuuri trendid, uued joogisoovitused ning kokteilide retseptid mugavalt sinu postkasti.

Liitu Joogikultuuri uudiskirjaga

Sisesta oma e-posti aadress