Marjakrõbedik pähklise kattega

Lihtne ja maitsev magustoit!

Koostisosad

  • 400 g marju (maasikaid, vaarikaid, sõstraid, mustikaid jne)

  • 2 sl vahtrasiirupit

  • 1 tl vaniljeekstrakti või -pastat

  • 1 sl riivitud sidrunikoort

  • 1 sl värskelt pressitud sidrunimahla

  • 2 sl maisitärklist

Kate:

Koostisosad

  • 70 g mandlijahu

  • 1 kuhjaga sl kookosjahu

  • 1 tl kaneeli

  • suts kardemoni

  • näpuotsaga soola

  • 50 g külma võid tükkidena

  • 1 sl vahtrasiirupit

  • 100 g meelepäraseid mandleid-pähkleid (näiteks mandlid, metspähklid ja Kreeka pähklid hakitult)

Valmistamine

    1. Tõsta marjad kaussi. Suuremad maasikad tükelda.

    2. Sega eraldi kausis vahtrasiirup, vanilje, sidrunikoor ja -mahl ja tärklis. Vala see marjadele, sega läbi.

    3. Määri vorm(id) võiga kokku. Tõsta marjasegu vormi(desse).

    4. Sega mandlijahu, kookosjahu, kaneel, kardemon ja sool. Lisa külma või tükid.

    5. Pudista sõrmede vahel või kahvliga segades tükiliseks puruks.

    6. Lisa vahtrasiirup ja hakitud pähklid. Tõsta purukate marjadele.

    7. Küpseta 180 kraadises ahjus 15-20 min.Lase enne söömist veidi jahtuda, serveeri Kreeka jogurti või jäätisega.


  1. joogikultuur/fresita-original-vahuvein-maasikatega
    Fresita - vahuvein maasikatega
    Värske ja meeldivalt magusa maitsega vahuvein, millele on lisatud naturaalseid maasikaid.
    9,99 €
Toggle Nav