MASI ANGELORUM RECIOTO

14%vol
37,5 cl
Toote ID
1019851
19,99 €
53,31 € / l

Vein on ümar ja velvetiline, mesine ja kirsise järelmaitsega.
Amarone veine peetakse Masi ikoonveinideks ja Masi’t eksperdiks iidses apassimento meetodis! Masi veinikelder kuulub ajaloolisse Valpolicella Classico DOC veinipiirkonda Põhja-Itaalias ning Masi veinide valmistamisel jälgitakse personaalsust ja piirkonnale omast autentsust.
Maitseomadused
Aroomis vürtsid, kuivatatud puuviljad, ploomimoos ja karamell. Maitselt ümar ja velvetiline, magus, hästi kontsentreeritud maitsega, pikk, magus, mesine ja kirsine järelmaitse.
Tootmine
Apassimento meetodi eripäraks on viinamarjade kuivatamine. Algselt kasutatid marjade kuivatamist magusa veini ehk Recioto saamiseks, mida ajalooliselt hakati kõige esimesena valmistama vanade roomlaste poolt 2000 aastat tagasi Valpolicellas. Viinamarjad Recioto jaoks korjatakse käsitsi sept lõpus või okt alguses ning asetatakse 4 kuuks bambusrestidelekuivama. Veebruariks on marjad kaotanud 35 – 40 % oma kaalust, mille tulemusena suhkru kontsentratsioon on tõusnud kõrgele. Peale õrna pressimist on poolkuivanud marjad enamjaolt vartest eraldatud ja nad läbivad fermenteerimise 35 päeva jooksul tammevaatides. Seejärel küpseb vein 12 kuud tammest vaatides. Recioto ei ole kangestatud, kõrge alkohol ja suhkur on tingitud väga kontsentreeritud ja suhkrurikkast viinamarjast. Veini saab säilitada kuni 20 aastat.
Serveerimissoovitus
Sobib shokolaadi- mandli- või marjakookidega.Sobib ka nautimiseks lihtsalt marjadega, nt. maasikatega.Serveerimistemperatuur: 12-14 C
Lisainfo
Tootetüüp Punane vein
Alkoholisisaldus (%) 14
Kaubamärk Masi
Tootja Masi Agricola Spa
Päritolumaa Itaalia
Viinamarjasort Corvina, Rondinella, Molinara
Pakendi tüüp Klaaspudel
Pakendi maht 37,5 cl
EAN 08002062006572

Ole kursis meie uudistega!


Joogikultuuri trendid, uued joogisoovitused ning kokteilide retseptid mugavalt sinu postkasti.

Liitu Joogikultuuri uudiskirjaga

Sisesta oma e-posti aadress