Aroomis vürtsid, kuivatatud puuviljad, ploomimoos ja karamell. Maitselt ümar ja velvetiline, magus, hästi kontsentreeritud maitsega, pikk, magus, mesine ja kirsine järelmaitse.
Apassimento meetodi eripäraks on viinamarjade kuivatamine. Algselt kasutatid marjade kuivatamist magusa veini ehk Recioto saamiseks, mida ajalooliselt hakati kõige esimesena valmistama vanade roomlaste poolt 2000 aastat tagasi Valpolicellas. Viinamarjad Recioto jaoks korjatakse käsitsi sept lõpus või okt alguses ning asetatakse 4 kuuks bambusrestidelekuivama. Veebruariks on marjad kaotanud 35 – 40 % oma kaalust, mille tulemusena suhkru kontsentratsioon on tõusnud kõrgele. Peale õrna pressimist on poolkuivanud marjad enamjaolt vartest eraldatud ja nad läbivad fermenteerimise 35 päeva jooksul tammevaatides. Seejärel küpseb vein 12 kuud tammest vaatides. Recioto ei ole kangestatud, kõrge alkohol ja suhkur on tingitud väga kontsentreeritud ja suhkrurikkast viinamarjast. Veini saab säilitada kuni 20 aastat.
Sobib shokolaadi- mandli- või marjakookidega.Sobib ka nautimiseks lihtsalt marjadega, nt. maasikatega.Serveerimistemperatuur: 12-14 C
Tootefotol märgitud aastakäik on illustratiivne, see võib erineda müügil olevast aastakäigust. Aastakäikude kohta küsi lisainfot joogikultuur@anora.com